5 éves lányom elkezdte a ritmikus gimnasztikát. Ahová jár, ott együtt van a közép és haladókkal. Többször látom rajta hogy érzi, ő nem olyan jó. Mit mondjak neki?
Mondtam többször hogy azok a lányok haladók, régebb óta csinálják stb.
Annyira sajnálom szegényt, mert nagyon várta hogy járjon erre.
Ha abbahagyná, azt kudarcként élné meg. Egyébként nem szeretné abbahagyni, eddig egyszer kérdeztem meg.
Mivel tudnám még bátorítani?
Amúgy másfél hónap alatt sokat fejlődött.
Viszont úgy veszem észre, hogy máshol is együtt vannak a teljesen kezdők a többiekkel.
Én mindig pozitívan állok a dologhoz, hogy még véletlenül se érezze meg, hogy aggódom.
Szerintem ezek alapvetően rendben vannak, amit mondtál neki és ahogy hozzáállsz, de én egy legalább ennyire lényeges dolgot hozzátennék, életkori sajátosságai okán: "Kicsim, nem az a fontos a gimnasztikában, meg a tornában, hogy ügyesebb, hanem hogy jókat ugrálsz, mozogsz. Te ügyesen csinálod, ráadásul egyre ügyesebb vagy! :) A többiek is ügyesek" és itt tenném hozzá, amit már említettél neki: "és ők már régebb óta csinálják, de te is egyre ügyesebb vagy! :)"
Amin a hangsúly van: érezze jól magát, és ne versenynek élje meg, javaslom, éreztesd vele ezt is. Persze, életkori sajátosságok okán fontosnak érzi a visszajelzést, hogy ő ügyes-e - épp ezért szükséges a többi "érv" szintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!