Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 eves miert csinalja azt,...

1 eves miert csinalja azt, hogy elaltatom ugy ahogy szoktam aztan felkel? Es ez megy orakon at?

Figyelt kérdés
Eddig szepen aludt, nemreg volt egy betegseg es egy fogzas is, amikor is odszevissza aludt. Annak mar 1 hete. Most viszont nem alszik ugy ahogy azelott. Elaltatom es mire letennem addigra felkel, magamra veszem ringatom visszaalszik majd ismet felkel. Van, hogy 3 oran at ezt jatszuk. Nappali alvasnal ugyanez. Miert van ez?
2016. okt. 29. 20:01
 1/5 anonim ***** válasza:
általában szelesség az oka
2016. okt. 29. 20:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag a kérdésben a válasz: mert karba veszed. Vannak persze olyan hónapok csecsemőkorban, amikor ez nem gond, de sajnos a legtöbb időszakban függővé válik az altatási szertartásoktól a csecsemő és a bölcsis korú gyermek.

Képzeld magad a helyébe: még nagyon függ az anyjától, és amit megszokik elalváskor, ha ez az állapot (pl anya karjában lenni) változik (márpedig változik, mert jó esetben kiságyba teszed, ha elaludt), akkor tudat alatt észleli és felriad, hogy nem az az állapot van éppen, amiben elaludt, tehát ne ma karodban van, nincs már az a szertartás állapota, amiben elaludt! Ez érzelmi bizonytalanságot okoz neki.

Általában megoldás a következő (hacsak nem tetézi más baj, de hát ugye a fogzás stb is eleve ott van, szóval olyankor lehet, hogy csak az esetek részében megoldás) : NE végezz szertartásokat az altatásakor, pl NE vedd karba! Gondolj őrá szeretettel, érzi, amit érzel, de szoktasd arra, hogy egyedül van a szobában, amikor aludni hagyod, vagy a szoba túlvégén hagyod őt ahhoz képest, ahol vagy. Persze az átszoktatás heteket vehet igénybe.

Én amikor szitterkedtem hasonló korúval, megoldást jelentett, ha először is betettem az ágyikójába (rácsos ágy), én meg a szobában a közelében lefeküdtem, szándékosan nyugodt maradtam, halkan, mozdulatlanul feküdtem. Általában 20-30 perc alatt elaludt az egy éves babóca ilyenkor, és 1-2 órát végigaludt délután (nincs gyerekem, esti tapasztalatról nem tudok beszámolni).

Próbáltam karba venni, mert élénk szokott lenni délutáni alvás előtt, de az nem használt; de mondom, rengetegen beszámolnak arról, hogy ha ringatásra mégis elalszik a baba, akkor is felébred hamarosan - pszichológusok és gyermekgondozók a fent, általam írt okot látják ebben.

Szakmám kisgyermekneveléssel kapcsolatos, habár saját csemetém nincs még egyébként.

(Ellenben ovis korban, pontosabban négy éves kortól már nem vészes, ha van némi szertartásosság, sőt, óvodás korban, négy éves kortól a lefekvés előtti mese alapvető lelki szükségletük. Ugyanakkor óvodások esetén sem kell egyéb szertartás, alvás előtt.)

2016. okt. 29. 20:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Nagyjából ahogy 2-es írta. Nekünk az vált be, hogy "tanítottam" őket egyedül elaludni. Megdajkáltam, és mikor még nem aludt teljesen, akkor raktam az ágyába, odaültem az ágya mellé, simogattam a hátát, vagy halkan dúdoltam neki. Persze első alkalommal még nem sikerült így elaludnia, felébredt és sírt. Akkor megint felvettem, megdajkáltam, mikor már majdnem aludt letettem. Ezt első nap akár órákig kellett csinálni, de néhány nap alatt megtanulták, hogy aludjanak el, vagy ha megébrednek, hogy aludjanak vissza, onnantól már nem volt probléma.
2016. okt. 29. 21:12
 4/5 anonim ***** válasza:
en nem vagyok ringatas parti azert amiket a 2.es ir de szerintem egy egy eves gyereknel sajnos mem csak ez a baj...ahogy az elso irja szelesseg, ahogy idosodik minden erdekesebb lesz mint aludni...a lanyom ugyanezt csinalja egy eves kora ota, pedig sose ringattam abszolut egyedul aludt el, a szobaba se kellett soha bent lennem...aztan egy eves koratol idorol idore jottek kb 2 hetes periodusok amikor nem volt hajlando elaludni vagy ha el is aludt ejjel felkelt tobbszor es porgott, alig lehetett visszaaltatni, kijott az agybol stb...aztan most 2,5 eves, nappal mar csak minden masnap alszik, es ejjel is kel. pedig anno mindenki csodajara jart h milyen alom baba hogy nem igenyel altatast es szuloi jelenletet az elalvashoz...most meg mar inkabb ringatnam a 11 kilojaval csak aludjon :))) szoval az en tanacsom hogy sose kattogj az alvasi szokasokon mert hetente valtoznak majd, az alap dolgokra figyelj (hideg szoba meleg szoba elég fény elég sötét stb) minden mást az idő megold
2016. okt. 29. 21:30
 5/5 anonim ***** válasza:
A konkrét fizikai körülmények is belejátszhatnak esetleg, ahogy az előző írta a végén, a ruha is számíthat: próbálj rájönni, hogy netán melege van-e, vagy éppenséggel esetleg fázik-e a babád, amikor alszik. Ahogy írták előttem: ha fázik, akkor vagy a szoba legyen melegebb, de esetleg eggyel több ruha réteg is megoldás lehet; ha melege van, akkor van ne fűtsd túl a szobát, vagy "lengébben" öltöztesd elalváshoz.
2016. okt. 31. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!