11 hetes kisfiam csak ringatással tud elaludni. Most próbálom megtanitani neki az egyedüli elalvást, de nagyon nehéz. Megszakad a szivem, ahogy sir, és a végén felveszem és elaltatom. Mit tegyek? Milyen módszerrel altassam?
Bocsi,kitörültem véletlenül.
--ne ringasd,nyugtasd meg majd tedd vissza a kisányba.maradj vele,amíg el nem alszik .Nálunk ez nem vált be.
én fokozatosan csináltam.hasra fektetem és simogattam a kis homlokát fentről a szeméig,így csujodnak a szemei, majd úgy marad.aztán amikor úgy láttam ezt megszokta (2hét)akkor nem simogattam elalvásig,otthagytam, ha nyöszörgött visszamentem megsimogattam, otthagytam...
és most már ritkán kell simogatnom.kézben is akkor kell altatni, ha mondjuk fáj a pocija.
2hónapos kisfiú anyukája
Szia!
Bocsi, hogy ezt mondom, szerintem rosszul teszed, hogy ringatással altatod a babád! Lefognak pontozni, de én hagynám kicsit sírni, és csak a legvégső esetben venném ki, de szigorúan 1-2 percre! Aztán megint vissza, hasra fektetve és simogatva a hátát megnyugszik és elalszik! Még nem késő ezt elkezdened és meglátod, pár héten belül hasra fektetve el fog tudni magától aludni, úgy, hogy max. addig maradsz ott a kiságyánál amíg nyitva van a szeme!
Én megszületése óta csináltam, hogy hason alszik a kislányom!!!! Már 2 hónapja elég csak a kiságyba betennem és nem sír, hanem csukódik a szeme, de ha nagyon fáradt, vagy nyűgös valami miatt max. 5 perc sírás és megnyugszik és elalszik!
Az első két hét nehéz lesz, de hidd el, be fog jönni és utána már nem lesz gond az alvással!!
4 hónapos anyuka kíván boldog babázást!
a mózeskosaras válaszadó vagyok, szerintem nincsen elrontva, 3-4 hónapos koráig még nagyon jól kezelhetőek, lehet változtatni, sokmindent kipróbálni, de mindenkinek a saját módszere jön be. Én is hallottam sokfelől sok változatot, hogy kinek mi vált be, végül magunk találtunk ki egy jót. A ringatás egyébként bizonyítottan jót tesz a baba idegrendszeri fejlődésének :)
szerintem amúgy a kérdés azért született, mert a kérdező véleményeket vár, tehát egy véleményt nem illik csak azért lepontozni, mert nem értünk vele egyet. a lepontozás annak jár, aki nem adott hasznos választ. Előttem szóló, szerintem nem pontoznak le :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!