Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan mutason egy anya jó...

Hogyan mutason egy anya jó példát, ha nem olyan? (szorgalom, kitartás, stb)

Figyelt kérdés

gyermekem foglalkozást igényel, nagymozgásokban, illetve beszéd miatt mondókázás, meseolvasás, és koncentrációjavítás miatt.

A foglalkozások, a nagymozgást leszámítva látványosan építők. A gyermek tanulja, egyre több mindent tud(magától is mutogatja a mondókát), egyre nyitottabb lesz(igénye lesz rá, hozza a könyveket), és egyre hosszabban tud nyugton maradni és végignézni egy kisebb mesekönyvet(nő a koncentrációs idő).

csakhogy én neveltetésemből kifolyólag nem vagyok képes a rendszerre hosszú távon.

(pl tesómmal minden nap leültek tanulni, szorgalmas, kitartó, karrierista lett, tele elképzelésekkel, én nem)

Folyamatosan pontatlan is vagyok(még jó, hogy tolerálja a munkahely is, későbbre tették a munkaiőm, ráadásul véletlenül a bölcsiben is úgy alakult, hogy kitolják a reggeliztetést későbbre..) és nem vagyok képes napi, de heti szinten sem, foglalkozásokat tartani. Mi lesz ha iskolá lesz? nem akarom ugyanezt a hibát, mint szüleim, elkövetni, szeretném a házikat kikérdezni, ellenőrizni, segíteni abban, ha nem is sikerül, igenis újra nekiutunk, stb (anno képes voltam inkább utolsó pillanatokban készülni a vizsgákra is. szakdogát pl 72 órás fenntléttel írtam meg...)

A lelkiismeret, önkontroll nem elég, mert ezekkel csak olyan 3 napig vagyok képes mondókázni, mesézni, tornázni a kicsivel, utána hanyagolom vagy egy hónapra is :(

2016. okt. 18. 07:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
De igen, csak az a megoldás, hogy rendszert tartasz az életedben. Ja látod, hogy a gyerekednek rossz a te életviteled, akkor változtatnod kell rajta. Menni fog.
2016. okt. 18. 20:08
 12/12 A kérdező kommentje:

kipróbálom azt a 30 napos "terápiát"

ez is adott erőt

30 napig körömszakadtáig ki fogok tartani, hátha berögzül azzal és utána már automatikussá válik. erre jutottam most.

a 4. nap lesz a legnehezebb egyelőre..

2016. okt. 18. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!