Hogyan mutason egy anya jó példát, ha nem olyan? (szorgalom, kitartás, stb)
gyermekem foglalkozást igényel, nagymozgásokban, illetve beszéd miatt mondókázás, meseolvasás, és koncentrációjavítás miatt.
A foglalkozások, a nagymozgást leszámítva látványosan építők. A gyermek tanulja, egyre több mindent tud(magától is mutogatja a mondókát), egyre nyitottabb lesz(igénye lesz rá, hozza a könyveket), és egyre hosszabban tud nyugton maradni és végignézni egy kisebb mesekönyvet(nő a koncentrációs idő).
csakhogy én neveltetésemből kifolyólag nem vagyok képes a rendszerre hosszú távon.
(pl tesómmal minden nap leültek tanulni, szorgalmas, kitartó, karrierista lett, tele elképzelésekkel, én nem)
Folyamatosan pontatlan is vagyok(még jó, hogy tolerálja a munkahely is, későbbre tették a munkaiőm, ráadásul véletlenül a bölcsiben is úgy alakult, hogy kitolják a reggeliztetést későbbre..) és nem vagyok képes napi, de heti szinten sem, foglalkozásokat tartani. Mi lesz ha iskolá lesz? nem akarom ugyanezt a hibát, mint szüleim, elkövetni, szeretném a házikat kikérdezni, ellenőrizni, segíteni abban, ha nem is sikerül, igenis újra nekiutunk, stb (anno képes voltam inkább utolsó pillanatokban készülni a vizsgákra is. szakdogát pl 72 órás fenntléttel írtam meg...)
A lelkiismeret, önkontroll nem elég, mert ezekkel csak olyan 3 napig vagyok képes mondókázni, mesézni, tornázni a kicsivel, utána hanyagolom vagy egy hónapra is :(
kipróbálom azt a 30 napos "terápiát"
ez is adott erőt
30 napig körömszakadtáig ki fogok tartani, hátha berögzül azzal és utána már automatikussá válik. erre jutottam most.
a 4. nap lesz a legnehezebb egyelőre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!