Egyetemhez mennyi kitartás kell? Milyen szakon mennyire stresszesek a vizsgaidőszakok? Mire kell készülni lelkileg?
Szia, melyik egyetemre és melyik karra akarsz menni? :)
Nem kell félni, ez is olyan, mint az érettségi, mindenki felfújja, hogy milyen nehéz és milyen kemény, de egyébként nem olyan szörnyű.
IGEN, tényleg keményebb, mint a gimi, de ez azért adja magát,
IGEN, vizsgaidőszakban a legtöbbünk tényleg kikészül idegileg, de azért semmi agyvérzés, vagy hasonló nem lesz.
HA tanulsz évközben akkor igazából viszonylag egyszerű, ha nem tanulsz, csak az utolsó pillanatokban, akkor természetesen nagyobb fejfájást fognak okozni a dolgok.
A legtöbb helyen egyébként az első két félév a szóróév, tehát akkor fogtok bukni páran, de akik átmennek mindenből tapasztalni fogják, hogy később icipicit könnyebb (aztán mi nehezebb, mi könnyebb.
Az első nagyjából leírta mi a helyzet. Én mondjuk jobban szeretem a viszgaidőszakot mint a szorgalmit. A jelentkezés napján felkelek időben, és igyekszem "szellősen" felvenni a vizsgákat. Heti 2, nagyon max 3 vizsga. Általában arra szoktam figyelni, hogy egy héten csak egy nehéz vizsgám legyen. Ha ez nem megoldható akkor van, hogy kettőt is bevállalok, de akkor is törekszem arra, hogy mindegyik előtt legyen minimum 3 nap felkészülés.
Talán az első két vizsgaidőszak ami kicsit jobban idegeli az embert. Utána már "rááll" az agyad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!