Kötelességtudat? SEGÍTSÉG, please!
Az a helyzet, hogy vannak határidős munkáim, tételek, amelyeket már korábban ki kellett volna dolgozni, majd meg kellett volna tanulni. Most a szünidőben már látom, hogy nem lesz idő az egészre, és lehet, hogy emiatt meg fogok bukni és nem lesz bizonyítványom.
Ha olyan feladat van, amelyet egyszerűen a hátam közepére sem kívánok, azzal mindig is úgy voltam, hogy húztam, halasztottam, és valahogy összegyült az utolsó pillanatra az egész. Egyszerűen képtelen vagyok rávenni magam arra, hogy nekiálljak olyan dolgoknak, amelyek egyáltalán nem kötnek le. Ezekben rlaz esetekben mindig találok valamilyen apróságot, de tényleg bármit, csak ne kelljen azzal a bizonyos feladattal foglalkozni. Ilyenkor kitakarítom a házban még a legutolsó sarkot is, csak azért, hogy minden áron elkerülhessem a dolgaimat. Valahol belül érzem, elfuthatok, de el nem menekülhetek, de valahogy nem vagyok képes rávenni magam, hogy határidős feladatot elvégezzek, mindig előbb vagy filmet nézek, vagy játszok, vagy bármi lényegtelen dolgot találok, csak nem azt, amit kellene. Ezek után aludni nem tudok, görcsben van a gyomrom, a vérnyomásom az egekben, nem találom a helyem a világban, majd rámjön lassan az idült hígfosás, egyszóval minden bajom van.
Hogyan vegyem rá magam arra, hogy a kötelességeimet időre elvégezzem? Azt gondoltam, hogy az érettségi után megjön az eszem és a kötelességtudatom, de valójában még rosszabb a helyzet, mint az előtt volt.
Szóval a kérdés:
Hogyan legyek kötelességtudó? Hogy legyek képes rávenni magam olyan dolgokra, amelyekre se kíváncsi nem vagyok, se nem érdekel, de mégis odaadták kilóra, hogy márpedig el kell végezni? Hogyan fejleszthetném az akaraterőm? Hogyan végezzem el a "hátamközepéresevaló" feladatokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!