Nadrágszaggató gyermekemmel mit tegyek?
6 éves a fiam, pici kora óta nyűvi a nadrágokat. Egy új nadrágot (farmert is) 2-3 alkalom után képes kilyukasztani a térdén, még akkor is, ha nem is volt az udvaron. Ha szóvá teszem, a reakciója: vegyél másikat, vagy varrd meg... Sajnos hiába foltozom meg, a foltot is elrongyolja. Kidobni és újat venni minden alkalommal nagyon sok pénz. Már azon is gondolkodtam, hogy hagyom lyukas nadrágban járni egy ideig, hátha úgy felfogja, hogy vigyázni kéne a nadrágjaira, de persze mindig elvetem, mert az óvónők és mások nem értenék a nevelési célzatot, csak az látnák, hogy rendetlen ruházatban járatom a gyerekemet oviba.
Volt másnak is ilyen gondja? Van remény, hogy belátható időn belül megtanul vigyázni a nadrágjára, vagy leszokik a térden csúszásról? Vagy fogadjam el, hogy havonta ki kell cserélnem az összes nadrágját? :(
Mellesleg a kistesója talán még egy nadrágot se lyukasztott ki, pedig ő is fiú...
Fiam is ilyen volt az oviban, bent a szőnyegen kinyírta az összes melegítő nadrágját, de mindnek csak a bal térde lyukadt. A foltokat is lerongyolta, tettem rá másikat.
Most elsős, most az iskola udvaron focizás közben (beton pálya) lyukasztja ki a nadrágok térdét. Volt olyan, ami 2szer volt rajta, és már lyukas.
Nem direkt csinálja, játszik. Direkt nem veszek drága nadrágokat (most vettem megint melegítőket 1000-1200 ft/db áron, minden napra van 1). A cipőjét is 1 hónap alatt focizta szét, totál lekopott az orra, sőt ki is lyukadt. Ez van, ezen nem problémázom.
5# egyetértek.
Miért hagyod, hogy dirigàljon?
Miutàn a suliból első nap úgy jött haza hogy a fél nadràgszàra hiànyzott, fogtam magam elővettem egy harisnyàt meg egy szoknyàt és közöltem, hogy ezt fogja hordani ha majd elfogynak a nadràgjai...
Azóta is vannak balesetek, de közel sem annyi. Megpróbál vigyàzni ràjuk.
Mindenkinek köszönöm a hasznos válaszokat. Annak is örülök, hogy nem ő az egyetlen nadrággyilkos fiúgyerek. Amúgy ő is ADHD-s, és szeret a földön játszani kint és bent is. A melegítők szakadnak el leghamarabb, a farmer és a kord jobban bírja. Foltozok, varrok (géppel is, bár ez nehézkes), de már sokszor elegem van, olyan kevés ideig tart ki... A készen vett foltok drágák és ugyanúgy szétmennek, a vasalós leválik...
Arra, hogy "miért dirigál nekem" - ebben az esetben nem erről van szó, ő nem fogja fel, mennyi pénzbe és időbe kerül nekem a nadrágvásárlás, nem beszélve arról, hogy sajnálom is a tönkrement nadrágokat, főleg ha jó minőségűek, mert a kisöccse nem fogja tudni megörökölni őket.
Egy ideje csak használtat/kínait veszek neki, sima turkálókba már be sem megyek, mert ritkán találok neki való nadrágot. A bizományiban, ahova járok, kb. 1500 Ft egy használható hosszú nadrág. De ebből is egyszerre 3-4-et kell vennem, ha épp van a méretében... Ha nincs, megyek máshova is. Érdekes módon otthon nem, csak az oviban és a mamánál szakadnak a nadrágok, talán a szőnyeg fajtája miatt...
Olyan dologgal nem fogom fenyegetni, amit magam sem tartanék be (ld. lányos ruha). Legszívesebben tényleg szakadt nadrágban járatnám egy ideig, de akkor meg kapnám mindenhonnan a beszólásokat. Szerintem abból tanulná meg leginkább, de a külvilág ezt nem fogja megérteni :(
Amúgy a gumis térdvédő volt a legjobb ötlet, köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!