Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nadrágszaggató gyermekemmel...

Nadrágszaggató gyermekemmel mit tegyek?

Figyelt kérdés

6 éves a fiam, pici kora óta nyűvi a nadrágokat. Egy új nadrágot (farmert is) 2-3 alkalom után képes kilyukasztani a térdén, még akkor is, ha nem is volt az udvaron. Ha szóvá teszem, a reakciója: vegyél másikat, vagy varrd meg... Sajnos hiába foltozom meg, a foltot is elrongyolja. Kidobni és újat venni minden alkalommal nagyon sok pénz. Már azon is gondolkodtam, hogy hagyom lyukas nadrágban járni egy ideig, hátha úgy felfogja, hogy vigyázni kéne a nadrágjaira, de persze mindig elvetem, mert az óvónők és mások nem értenék a nevelési célzatot, csak az látnák, hogy rendetlen ruházatban járatom a gyerekemet oviba.

Volt másnak is ilyen gondja? Van remény, hogy belátható időn belül megtanul vigyázni a nadrágjára, vagy leszokik a térden csúszásról? Vagy fogadjam el, hogy havonta ki kell cserélnem az összes nadrágját? :(

Mellesleg a kistesója talán még egy nadrágot se lyukasztott ki, pedig ő is fiú...

2016. okt. 5. 02:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%

Fiam is ilyen volt az oviban, bent a szőnyegen kinyírta az összes melegítő nadrágját, de mindnek csak a bal térde lyukadt. A foltokat is lerongyolta, tettem rá másikat.

Most elsős, most az iskola udvaron focizás közben (beton pálya) lyukasztja ki a nadrágok térdét. Volt olyan, ami 2szer volt rajta, és már lyukas.

Nem direkt csinálja, játszik. Direkt nem veszek drága nadrágokat (most vettem megint melegítőket 1000-1200 ft/db áron, minden napra van 1). A cipőjét is 1 hónap alatt focizta szét, totál lekopott az orra, sőt ki is lyukadt. Ez van, ezen nem problémázom.

2016. okt. 5. 09:40
 12/15 anonim ***** válasza:
25%
Nem kirakatbabak, egeszseges fiugyerekek! Ez legyen a legnagyobb problematok.
2016. okt. 5. 09:48
 13/15 anonim ***** válasza:
96%
Hiába jelentgetnek a szuper anyák. Akkoris probléma, hogy egy 6 éves így beszél az anyjával, magasról tesz rá mit kér tőle és meg is teheti. Nem engem minősít. Gondoltam, hogy sokak szerint nem probléma ez. Nem is vártam mást. Nem hiába olyan sok gyerek, amilyen. Nevelni kellene, nem pedig könyörögni és megalázkodni egy kigyereknek. Mi lesz 16 évesen ?
2016. okt. 5. 09:56
 14/15 anonim ***** válasza:
94%

5# egyetértek.

Miért hagyod, hogy dirigàljon?

Miutàn a suliból első nap úgy jött haza hogy a fél nadràgszàra hiànyzott, fogtam magam elővettem egy harisnyàt meg egy szoknyàt és közöltem, hogy ezt fogja hordani ha majd elfogynak a nadràgjai...

Azóta is vannak balesetek, de közel sem annyi. Megpróbál vigyàzni ràjuk.

2016. okt. 5. 09:57
 15/15 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a hasznos válaszokat. Annak is örülök, hogy nem ő az egyetlen nadrággyilkos fiúgyerek. Amúgy ő is ADHD-s, és szeret a földön játszani kint és bent is. A melegítők szakadnak el leghamarabb, a farmer és a kord jobban bírja. Foltozok, varrok (géppel is, bár ez nehézkes), de már sokszor elegem van, olyan kevés ideig tart ki... A készen vett foltok drágák és ugyanúgy szétmennek, a vasalós leválik...

Arra, hogy "miért dirigál nekem" - ebben az esetben nem erről van szó, ő nem fogja fel, mennyi pénzbe és időbe kerül nekem a nadrágvásárlás, nem beszélve arról, hogy sajnálom is a tönkrement nadrágokat, főleg ha jó minőségűek, mert a kisöccse nem fogja tudni megörökölni őket.

Egy ideje csak használtat/kínait veszek neki, sima turkálókba már be sem megyek, mert ritkán találok neki való nadrágot. A bizományiban, ahova járok, kb. 1500 Ft egy használható hosszú nadrág. De ebből is egyszerre 3-4-et kell vennem, ha épp van a méretében... Ha nincs, megyek máshova is. Érdekes módon otthon nem, csak az oviban és a mamánál szakadnak a nadrágok, talán a szőnyeg fajtája miatt...

Olyan dologgal nem fogom fenyegetni, amit magam sem tartanék be (ld. lányos ruha). Legszívesebben tényleg szakadt nadrágban járatnám egy ideig, de akkor meg kapnám mindenhonnan a beszólásokat. Szerintem abból tanulná meg leginkább, de a külvilág ezt nem fogja megérteni :(

Amúgy a gumis térdvédő volt a legjobb ötlet, köszi :)

2016. okt. 5. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!