Mit csináljak 3,5 éves gyermekemmel, nem akar köszönni senkinek!? Hiába szólok rá, inkább azért se köszön!
ne szólj rá :)
eleve kínos neki megszólalnia idegenek közt, erre még "kínos helyzetbe is hozod" (mármint az ő szemével) azzal, hogy rászólsz.
ha látod, hogy ismerősnek rosszul esik, hogy nem köszön akkor mond neki, hogy köszönt a gyerek csak halkan, ezzel egy kicsit támogatod őt és segíted, hogy kinyíljon idegenek között :)
Talán ebben volt, nem emlékszem:
Kicsit makacs korszakába léphetett. Vagy szégyenlős, bizonyos dolgokban még előtted is.
Én ilyen (utóbbi) voltam. KÉrtek valamit, minél többször annál jobban éreztem, a visszahúzást, akkor is, ha tudtam, hogy szomorkásak lesznek. Nem direkt bosszantásként csináltam, hanem szégyenlős voltam.
De mikorra már valóban számított, addigra leküzdöttem. ANyukámék játékot csináltak, ha megszorítja a kezem kétszer akkor köszönjünk együtt és felvilágosított hogy csókolomot kell köszönni. Nem mindig tudják még a kicsik kinek hogyan, az is leblokkolhatja. Az enyémek kicsik, néha elméláznak elmarad, de köszönnek, 6 és 8 évesek. Viszont, volt hogy Viszontlátásra-t mondtak ,mert azt hallják tőlünk. Beszélj vele róla mikor épp nem kell köszönni. Olvassatok és a könyvben mutogasd a szereplőket, hogy megtudd tudja e kinek hogyan köszönjön szia csókolom. És ne legyél ideges vele ha elmarad ne mindig orrolj rá, még kicsi. Megfogja tanulni.
Szerintem se aggódj ezen, emlékszem, én is gyűlöltem köszönni, a szüleim lába mögé bújtam gyerekként, ha idegenekkel találkoztunk (pedig már nagyobb voltam, mint a te gyereked), és felnőve mégis köszöntem/köszönök mindenkinek.
A jó példa a fontos, hogy te mindig köszönsz másoknak, és szerintem ha nem kényszerítve, de emlékezteted rá, pl. viccesen azt mondod, hogy „köszönök helyetted is”, és köszönsz, akkor nem teszel kárt a lelkében.
(A matricázással én nem értek egyet, de ez csak egy vélemény.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!