Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nadrágszaggató gyermekemmel...

Nadrágszaggató gyermekemmel mit tegyek?

Figyelt kérdés

6 éves a fiam, pici kora óta nyűvi a nadrágokat. Egy új nadrágot (farmert is) 2-3 alkalom után képes kilyukasztani a térdén, még akkor is, ha nem is volt az udvaron. Ha szóvá teszem, a reakciója: vegyél másikat, vagy varrd meg... Sajnos hiába foltozom meg, a foltot is elrongyolja. Kidobni és újat venni minden alkalommal nagyon sok pénz. Már azon is gondolkodtam, hogy hagyom lyukas nadrágban járni egy ideig, hátha úgy felfogja, hogy vigyázni kéne a nadrágjaira, de persze mindig elvetem, mert az óvónők és mások nem értenék a nevelési célzatot, csak az látnák, hogy rendetlen ruházatban járatom a gyerekemet oviba.

Volt másnak is ilyen gondja? Van remény, hogy belátható időn belül megtanul vigyázni a nadrágjára, vagy leszokik a térden csúszásról? Vagy fogadjam el, hogy havonta ki kell cserélnem az összes nadrágját? :(

Mellesleg a kistesója talán még egy nadrágot se lyukasztott ki, pedig ő is fiú...

2016. okt. 5. 02:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
Hol csúszik térden? Lányom 2,5 éves, térdel-mászik, de csak a leggingsek mennek tönkre egy idő után, a farmerok jól bírják. Szerintem adj rá térdvédőt.
2016. okt. 5. 03:14
 2/15 anonim ***** válasza:
80%
Nekem van fiam de soha nem csinált ilyet. mintha szándékosan rongálná nadrágokat ,mert egy farmert nehéz szétnyuzni.
2016. okt. 5. 04:29
 3/15 anonim ***** válasza:
67%
Én büntetem őket ha szándékosan rongálnak. Elveszem az összes játékukat ha kell, vagy egy hétig nem nézhet mesét, te tudod mi a gyengéje. Nehogy már egy 6 éves sakkban tartson..
2016. okt. 5. 05:37
 4/15 anonim ***** válasza:
66%

Ha nem volt az udvaron,akkor hol szaggatja szet?

Lakasban,oviban ne legyen rajt farmer.

En oviba mindig melegitoben vittem a fiaim.ha valahova mentunk ovi utan vittem szep nadragot es azt adtam rajuk.

Voltak ovis,nem ovis gatyoink.

Amugy 6 eves,nem hulye.elvinnem egy boltba es megmutatnam neki mennyibe kerul egy nadrag,egy szep farmer.es elmagyaraznam neki,hogy mennyi penz,hogy Anyanak nincs minden honapban 2-3 uj farmerre penze.es ha nem vigyaz a ruhajara akkor nem kap majd ujjat.jarhat a regi szakadt nadragban.

Bevetheted a karacsonyt.ha mindig uj nadrag kell akkor nincs ajandek mert azt a penzt ruhara kell koltened.

2016. okt. 5. 05:54
 5/15 anonim ***** válasza:
92%

Opp.most olvasom....ha az En gyerekem 6 evesen azt mondta volna,hogy vegyel masikat vagy vard meg akkora ordas pofont kap,hogy ket napig csak vegetal.....na jo nem,de nem hagynam szo nelkul.mi ez mar,hogy egy 6eves ilyet vag az anyjahoz???

Utolso voltam

2016. okt. 5. 06:00
 6/15 anonim ***** válasza:
65%
Mond meg neki hogy ha ennyit kell nadrágra költeni akkor nem marad pènz sajnos játékot venni .
2016. okt. 5. 06:13
 7/15 anonim ***** válasza:
83%

1: Vennék neki egy rakás ronda nadrágot turiban, mondván hogy elfogytak a boltban a szép nadrágok. Annyi nadrágot vettél, hogy az utolsó szépet is megvetted. Ez van.

2. Oviban ha meleg van, akkor lehet rövidnadrágban. Annak barmolja szét a térdét!

3. Foltot csak lányosat vennék: sajnos a fiús minták is elfogytak.

4. Kertészkedéshez szoktak csinálni térdvédőt, amit gumi tart a helyén. Ilyet csinálnék neki (valami vagány pasis mintával, hogy ezt szívesen hordja.) Hátha beválik.

5. Beszélgess el az óvónőkkel, hogy pontosan hogyan is szakadnak el a gatyók. Ha egy rossz szokás miatt, akkor beszélni kell a gyerekkel. (Pl. a fiam egy időben azt élvezte, ha foci közben "becsúszik", tokától bokáig füvesen járt haza.)

De lehet olyan is, amiről nem tehet. (A suli udvar aszfaltos. Csodálatos... Ha esik a gyerek, örülhetek, ha a nadrág lyukad ki, és nem gyalulja le a bőrét is.)

2016. okt. 5. 06:54
 8/15 anonim ***** válasza:
21%
En nem latom ezt ekkora problemanak. Nekem is van fiam. A lanyaimnal megusztam par foltozassal, a fiam mas. En hagyom jatszani. Ha varrni kell, megvarrom. Ezek mai nadragok mar nem olyan jo minoseguek.
2016. okt. 5. 07:00
 9/15 anonim ***** válasza:
62%
Az enyémnek akkor megy szét a nadrágja, ha pl. kövön csúszdázik. Megbeszéltük, hogy többé ne csinálja, mert ha lyukas a feneke, az elég ciki és nem kap másikat. Általában elég hatni a hiúságára. 6 évesen ha nem hallgat rád, szankcionáld valamivel. Sőt akár lassan meg is varrhatja magának :) Oviba meg elég a mackónadrág.
2016. okt. 5. 08:11
 10/15 anonim ***** válasza:
63%

Nővérem fia aspergeres 8 éves, rengeteget játszik úgy, hogy térdel, így ő is elég térdszaggattó a nadrágokkal.

Ő úgy oldja meg, hogy amit lehet, varrható folttal megold, amit nem, abból rövidnadrág lesz. Nem újakat vásárol, hanem egy turkálóból vesz potom pénzért rengeteget. Így mindig van olyan nadrág, aminek ép a térd része.

(fiam 3,5 éves, rengeteget autózik, így ő is sokat térdel. Volt olyan melegítője, amit 2 hét alatt lyukasztott ki mindkét szárán. Én varrható foltot tettem rá, az bírja azóta is.)

Én elfogadom, hogy fiú, és nem adok rá játszani drága ruhákat pont ezért. Olcsó, de jó állapotúakat szoktam venni. Azt nem sajnálom, ha tönkreteszi.

2016. okt. 5. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!