Mit tegyek, ha nem tudok szívből játszani a gyerekemmel?
Két gyerekem van, a nagyobbik kislány, vele bármit, bármikor, bármeddig (jó, belefáradok egy idő után, de azért megy), ő igazi kislányos játékokat játszik, babázik, gyöngyöt fűz(ünk), lányos mesék érdeklik stb.
A kisebbik kisfiú, de vele, amióta fiús játékok felé orientálódik, képtelen vagyok szívből játszani. Autók, mozdonyok, buszok, nemcsak feláll a hátamon a szőr a zajos-kiabálós járműveitől, a fura bábuktól, de egyszerűen fantáziám sincs ezekhez a játékokhoz. Ha főzőcskézni szeretne, nagyon szívesen, ha járműves mesét kér, azt is átéléssel, de persze sokkal több már a fiús játék, és mint írtam, semmi, de semmi ötletem ezekhez, és csak ülök kukán és sajnálom az egészet, de nem bírok részt venni benne.
Ugyanakkor ha a lányom hív, abban tényleg örömmel veszek részt. És ez olyan "igazságtalan" a kisebbel szemben.
Nem hiszem, hogy őt nagyon zavarja, neki az a fontos, hogy vele is játszol.
Esetleg lehet játszani hármasban is.
Apa játszik is vele, sőt már úgy érzem, apával játszik emiatt szívesebben.
Hármasban főleg nem tudunk ilyesmit játszani, mert a lánykámat egy pillanatig nem kötik le azok a játékok. (Pl. a markolós mesét sem hallgatja végig, oda sem jön.)
Csak apa ugye sokkal-sokkal kevesebbet van itthon.
És aránytalannak érzem a játékmennyiséget, bánt, ez az igazság.
Az egyedül eljátszással nincs gond, ha nem is hosszan, de egy darabig megy mindkettőnél.
Együtt még koruknál fogva sem játszanak igazából (3 lesz, 2 lesz). Ha pl. főzőcskézünk, akkor is külön játszanak, mégha egyszerre is.
A kislány már szerepjátékozgat, a kisfiú még messze nem, egyéb összetett játékok (társas, kártya, az az igazi legózás) még nem aktuálisak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!