Felelőtlen lennék, ha lépcsőházban elől megyek a babakocsival és utánam jön a 2 éves önállóan? Szomszédprobléma is.
hosszabb utakra, vagy bevásárlásra még előveszem a kisebb babakocsit.
a lépcsőházban ahogy battyog utánam a kicsi az arra járók mindig neki állnak "bíztatni", hogy, "jaj, leesel" meg hasonlók. szajkózom mint egy papagáj, hogy azt kéne mondani, kapaszkod, figyelj oda, óvatosan, ahogy ezeket a szavakat is használom (3. kezem nincs fogni a kocsit és gyereket egyszerre és azért megyek elől, mert ahhoz meg nehéz a kocsi, hogy totyogjak vele a lépcsőn, fél emeletet gyors leszaladok, bevárom a gyereket, megint fél emelet lefelé, és így megyünk le, kocsit önmagában letenni nem lehet, mert felénk a takarító alól a vödröt is ellopják..)
Mondta azt is, hogy már lassan 1 éve, hogy tud lépcsőzni a gyerek, ne fog leesni, max ha rohanna pl foócska közben .Nos mindennek ellenére leérve, már látom hogy súgnak össze a hátam mögött hárman lesnek egyszerre árgus szemekkel, húzott szájjal.
Minden szomszéd azt lesi hogy mit csinálok rosszul a gyerekkel, ha sír, egyből azt feltételezik, hogy biztos "verem" és néznek rám gyűlöködve..
utolso, hogy tudna elkapni?
"Szerintem teljesen jó, hogy mögötted van, mert ha potyog, akkor el tudod kapni."
a gyerek mogotte megy. anyuka elol. max a gyerek fogja fel anyukat, ha elesik, de nem forditva.
nálunk ez ugy van, hogy o megy elol, ha megcsuszik, rosszul lép, akkor én elkapjam, vagy ne csusszon le 10 lépcsofokot, csak kettot pl. a babakocsiig..vagy a lábamig. én gyerekként tobbszor leestem a lépcsorol, mindig a lépcsoforduloig sikerult bukfenceznem. egyszer estem olyan szerencsétlenul, hogy eltort a karom. azota se tudom kinyujtani..ennek már 30 éve.
el nem tudom képzelni, így ahogy a válaszok alapján belegondolok, hogyan lehetne elkapni, ha én megyek mögötte a kocsival, ő meg esne előre lefelé
nem mintha fordítva is sok esély lenne, mire letenném a kocsit és felrohannék addigra leérne..amúgy is egy másodperc az ember reakció ideje, az rengeteg.
de ügyesen tud lépcsőzni amúgy.
Bocsi én semmit nem olvastam el, csak a fő kérdést.
Miért nem előtted megy? Szerintem jobb. Lányom is előttem megy, 2 éves, már hónapok óta egyedül lépcsőzik, de nem szeretném szem elől téveszteni.
Múltkor vmi mással foglalkozott és majdnem leesett, jó, h mögötte voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!