Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Alvási sztrájk 2 éves gyerekné...

Alvási sztrájk 2 éves gyereknél, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

2 éves múlt a lányom, és 1 hónapja gyakorlatilag nem hajlandó délben aludni...eddig magától elaludt, simi simi, cumi, álmodj szépeket és kész, most már azzal is beérném, ha mesével vagy bármivel aludna...de nem alszik, kijön az ágyból, közli hogy nem alszik, ha vissza akarom vinni jön a hiszti roham, és az sem vezet eredményre, nem fárad el benne...

mesélés, kézfogás, odabújás, mindent próbáltam, egyedül a babakocsiba tologatva aludna el, de az nem működik, újszülöttem van mellette...

próbáltuk hogy nem alszik hát nem alszik, majd alszik ha álmos. na de az lett az eredménye hogy egész nap nem aludt ellenben 18.00 felé már szó szerint önveszélyessé vált, elesett, monoklija lett, hiszti roham, fürdés közben meg majd elaludt..szóval nem kész rá hogy elhagyja a délutáni alvást...még sem alszik...és ez már 1 hónapja megy...gondoltam a fogára is...de egy hónapig az ilyen szinten nem hiszem hogy bántaná, és nem is látom hogy lenne most fog a láthatáron...ha meg hagyom 4-5 felé beájulva aludni, éjjel kel fel minimum 3szor..

nagyon bánt hogy nem alszik, szüksége lenne rá az egész családnak, neki is..

2016. szept. 27. 18:19
 1/5 anonim válasza:
Szia azt javaslom hogy feküdj le mellè ès mond meg neki ha nem akkar akkor ne aludjon csak pihenjen egy kicsit simizd közben a hátát vagy a fejèt ès ha minden igaz fèlora múlva alszik is legalábbis nálam ez bejött
2016. szept. 27. 18:27
 2/5 A kérdező kommentje:
de nem marad ott.. kipattan mellolem az agybol 5 perc utan hogy "nem alszom"...ha egyaltalan sikerul melle fekudni mert pl ma deltol nem aludt a csecsemo delutan 4ig, szoval eselyem se volt felorara odabujni...de nem ez a fo gond mert amikor van ra lehetoseg akkor se mukodik...du. 4 fele mar mukodne a melle bujas de ha dum 4kor hagyom aludni azokon az ejjeleken vagy haromszor kel..
2016. szept. 27. 18:39
 3/5 piroska és a farkas ***** válasza:
Az én kislànyom 20 hónaposan leszokott az ebéd utàni alvàsról. Egy ideig erőltettem / volna/, ràgörcsöltem. Nem kellett volna, àllítólag ez teljesen rendben van. Az elején persze érezhetően nyűgösebb volt, de ez csak pár hétig tartott. Este 8- ra àltalàban elalszik és a szűk 12 óra nyugodt éjjeli alvàs legtöbbször megvan, de 11 mindig. Most ott tartok h abban reménykedem h oviban nem szokik majd vissza, mert több anyuka is mondta, h a gyereke aki otthon már nem alszik, ha az oviban elalszik akkor az esti alvàs tolódik ki 10-11- ig...hát köszi de neeem.
2016. szept. 27. 19:46
 4/5 A kérdező kommentje:
most azt csinalom hogy egyszeruen nem engedem ki a szobabol es az agybol, csendes piheno cimen....5 napig van még segitsegem, aki a kisebbikhez tud menni mig a nagyobbal kinlodok...gondoltam raszanom erre....szoval ket napja az elalvast minimum 40 perces hiszti roham elozi meg....kijonne a szobabol, uvolt, jatekokat cipel az agyba, dobalja magat sir, hogy nem akar aludni majd a hiszti roham vegen keri hogy oleljem meg es elalszik...ez megy ket napja...en meg vegig ott vagyok vele es kuzdok nehogy engedjek neki....anyukam szerint ha dacbol nem alszik ez meg fogja oldani...hat nem tudom de elegge be vagyok feszulve a helyzettol
2016. szept. 29. 14:19
 5/5 A kérdező kommentje:
engednem en hogy elhagyja az alvast, de szo szerint on veszelyes estere olyan faradt. legutobb mikor kjmaradt az alvas, 17.00 fele mar csetlett botlott, lilara verte a fejet, maskor meg a setanal aludt be ugy a nagyanyja olebe keso delutan, hogy a jarokelok oda mentek megkerdezni van e valami baj esetleg, mert annyira kiutotte magat....muszaj volna még aludnia delben
2016. szept. 29. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!