Virgácsot a mikuláscsomagba? Érdemes "bevetni" a virgácsot? Mármint nevelő célzattal ovis korú gyereknél. Kb. így. A Mikulás látja, hogy néha nem fogadsz szót és ezzel jelzi, hogy figyelj és máskor jobban viselkedj. Vagy csak megijesztené a gyereket?
Az ilyen "jelzéseket" nem hiszem hogy értik még az ilyen kicsik.
Esetleg ha találkozik Télapóval és az elmondja neki akkor talán, de hosszú távú nevelést ne várj a Télapótol
Köszönöm a véleményeket.
Nem írtam, hogy helyette, csak, hogy bele (mikuláscsomagba).
"Na de ki nem?"
Ez nagyon igaz! Én is kaphatnék akár :)
Enyémek is rosszcsontok, főleg a kisebbik :) De eddig nem került szóba a virgács sosem, csak most jutott eszembe, hogy az én gyerekkoromba ez gyakori volt. Bár arra nem is emlékszem, hogy kaptam-e.
De azt hiszem kimarad nálunk, mert már nagyok ahhoz, hogy újdonságként "megrázkódtatás" nélkül bevezessük.
Mi rakunk bele. Nem gondolnám, hogy ez helyettesíti a nevelést, inkább olyan "visszajelzés-féle". A Télapó látja, hogy jól viselkedik, és kap kifestőt. De látja azt is, amikor rosszalkodik és ezért kap virgácsot.
Annyira el vannak túlozva mostanában ezek a dolgok. Akik ellenzik, ők sosem kaptak gyerekként? Vagy csak mi nem vettük soha a lelkünkre a testvéreimmel? Éjszakákat kellett volna átsírni és felnőttként pszichológushoz járni miatta, vagy hogy gondoljátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!