Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Virgácsot a mikuláscsomagba?...

Virgácsot a mikuláscsomagba? Érdemes "bevetni" a virgácsot? Mármint nevelő célzattal ovis korú gyereknél. Kb. így. A Mikulás látja, hogy néha nem fogadsz szót és ezzel jelzi, hogy figyelj és máskor jobban viselkedj. Vagy csak megijesztené a gyereket?

Figyelt kérdés

2015. nov. 30. 12:42
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igazából örülök kicsit, hogy ilyen vélemények is jöttek, hogy ad virgácsot... az első néhány hozzászólás után komolyan gyerekkínzónak éreztem magam, hogy egyáltalán eszembe jutott ez.
2015. nov. 30. 13:42
 12/17 anonim ***** válasza:
40%

Én kaptam mindig virgácsot és egy idő után nem is örültem már ezeknek a csomagoknak. Csak azt sugallták bármit teszek sose lehetek "elég jó".

Én nem teszek bele a gyerekemnek, kilátásba helyezzük de másképpen igyekszünk a kívánt viselkedést elérni. A mikulás mítoszba nem keverem bele a nevelést ami a mi reszortunk, az maradjon csak egy szép örömteli ünnep amit várhat. Elvégre gyerek..

2015. nov. 30. 14:18
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne érezd rosszul magad kedves kérdező!A mai világba olyan túlzásokba esnek a gyereknevelési kérdésekkel kapcsolatban,hogy már-már a sok baromsággal pszichiátriai eseteket csinálnak a gyerekekből.Régen ilyen nem volt.Meg is lehet nézni azt a generációt mennyire másabbak voltak.A mai gyerekeket porcelánként kezelik.Itt bármilyen kérdést feltesz az ember gyerekkel kapcsolatban,gyakorlatilag az a vége,hogy a szülő gyerekkínzó. Semmi baja nem lesz a gyereknek,ha a csomag mellé kap egy kis virgácsot,ha megérdemli,hogy igenis tudja,hogy a Mikulás látja,hogy rosszcsont volt,viszont csomagot is kapott a csizmácskájában,mert azért jó is volt :) Nekem ez a véleményem :)
2015. nov. 30. 14:21
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Figyelni kell a gyerekre és beszélgetni vele, akkor nem fogja úgy érezni hogy ő "nem elég jó". Azt érezheti, hogy nem tökéletes, az teljesen normális.

Nálunk mi, szülők is kapunk csomagot, abban is van virgács, hiszen mi is "rosszalkodunk", követünk el hibákat.

2015. nov. 30. 14:46
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi gyerekkorunkban a virgácsot vártuk legjobban.
2015. nov. 30. 14:53
 16/17 anonim ***** válasza:
91%

Testvérem rendszeresen kapott virgácsot óvódás korában. Az első dolga az volt, hogy nevetve bedugta a madárkalitkába és jót szórakozott azon, hogy a papagáj darabokra tördeli.

Csak egy kissé céltalan játék volt számára, nem nevelőeszköz.

2015. nov. 30. 15:15
 17/17 anonim ***** válasza:

Mindháromnak teszek a csomagjába minden évben virgácsot. Szerintem olyan szép úgy:) Virgács nélkül nem is igazi!

7, 12 és 16 évesek.

2015. nov. 30. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!