Ezért más is elítélne, "rossz anyának" tartanátok?
2,5 éves a lányom. Ugyanolyan, mint amit az apjától vagy tőlem lát, imád divatozni, öltözködni, járkál a cipőimben, ha sminkelek, folyton odajön, kér pirosítót, rúzst, bármit, szóval igazi kiscsaj. Körmös vagyok, szóval azt is látja rajtam folyton, hogy épp ilyen-olyan a körmöm. A múltkor kérte, hogy lakkozzam ki a körmét, nem ferrari pirosra, hanem halvány rózsaszínt kapott, teljesen odavolt.
Pár nappal később lent voltunk a játszin, egy másik kislánnyal játszott, akinek egyszer csak az anyja odaszólt, a semmiből, hogy miért csinálok majmot a gyerekemből, a körömlakk nem 2 éveseknek való. Annyit mondtam, hogy ha boldognak látom, akkor megéri, hogy "majom" legyen, mellesleg szerintem nem ettől lesz az. Erre ilyet szólt, "hát ha majom nem is, de ne csodálkozzak ha ribi lesz, bár az anyjától úgyis ezt látja" Aztán elvitte a gyerekét.
Egyébként nem tűnt sem elmebetegnek, sem egy begyöpösödött ősanyának, én meg azt hittem, ilyen csak a filmekben van, nagyon megdöbbentett...
Tényleg túlzásba estem ezzel, korai még? Akiknek kislányuk van, nektek kért ilyet, hagytátok neki?
Szökőévben egyszer, kivételesen kipróbálni nem vészes. Semmi baja nem lesz tőle és legkevésbé sem lesz ribi, hogy anyukája sem az, gondolom.
Az ismerősöd édesanyja viszont elmulasztotta megtanítani a kislányának, hogy kinek, mibe lehet és mibe nem kéne beleszólni. No meg a stiláris ismeretek elsajátítása is elmaradt sajnos. Úgyhogy sepregethet a saját háza táján, majd ha ott minden makulátlan lesz, akkor (se) majmozhat le másokat.
Elnézést kérek, hogy a témához férfi létemre hozzászólok. Egyszer hozzám is odajött a feleségem, hogy megkérdezze, mit szólnék hozzá, ha kilakkozná a gyerek körmét - annyira vágyik rá.
Először csak visszakérdeztem:
- Ha a konyhában, mert utánozni szeretne téged, a forró serpenyőre vágyna, azt megkapná?
Láttam megütközött a kérdésemen, és nem értette. Muszáj voltam bővebben kifejteni.
Ha játszotok ilyet, játék közben esetleg kifestheted a körmét, és illegethetitek magatokat együtt a tükör előtt. De ha a játéknak vége van, akkor ugyanúgy, ahogy a babákat meg a babaruhákat el kell pakolni, itt is tegyetek rendet magatok után. Azaz a játék végén szedd le a körömlakkot a kezéről, és egy kis mandulaolajjal ápold meg a körmeit, mielőtt lefekszik aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!