Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ezért más is elítélne, "rossz...

Ezért más is elítélne, "rossz anyának" tartanátok?

Figyelt kérdés

2,5 éves a lányom. Ugyanolyan, mint amit az apjától vagy tőlem lát, imád divatozni, öltözködni, járkál a cipőimben, ha sminkelek, folyton odajön, kér pirosítót, rúzst, bármit, szóval igazi kiscsaj. Körmös vagyok, szóval azt is látja rajtam folyton, hogy épp ilyen-olyan a körmöm. A múltkor kérte, hogy lakkozzam ki a körmét, nem ferrari pirosra, hanem halvány rózsaszínt kapott, teljesen odavolt.

Pár nappal később lent voltunk a játszin, egy másik kislánnyal játszott, akinek egyszer csak az anyja odaszólt, a semmiből, hogy miért csinálok majmot a gyerekemből, a körömlakk nem 2 éveseknek való. Annyit mondtam, hogy ha boldognak látom, akkor megéri, hogy "majom" legyen, mellesleg szerintem nem ettől lesz az. Erre ilyet szólt, "hát ha majom nem is, de ne csodálkozzak ha ribi lesz, bár az anyjától úgyis ezt látja" Aztán elvitte a gyerekét.

Egyébként nem tűnt sem elmebetegnek, sem egy begyöpösödött ősanyának, én meg azt hittem, ilyen csak a filmekben van, nagyon megdöbbentett...

Tényleg túlzásba estem ezzel, korai még? Akiknek kislányuk van, nektek kért ilyet, hagytátok neki?

2016. szept. 24. 13:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
97%

ez hülyeség, hogy igazi kiscsaj, én fiam is kért rúzst meg lakkot, nem azért mert homár, hanem mert ezt látta :)

szerintem korai, de biztos nem szólnék be másnak ilyen miatt és nem majmoznék le egy kislányt

2016. szept. 24. 13:59
 12/24 anonim ***** válasza:
80%

Az az anyuka nagyon buta és pofátlan volt.

Nekem sincs tervben, hogy ennyi idősen lakkozzam a lányom körmét, de ha látok így egy kislányt, nem akadok ki. Semmit nem jelent kb., főleg egy halvány színű lakk. Mondjuk ami nem tetszik, azok az ilyen babaszépségversenyek, és itt nem a neten szavazós cuki fotós pályázatokra gondolok, hanem amikor barbibabának öltöztetik és mindenféle hülye pózolós majomkodással stresszelik szegény gyerekeket. De az más kategória.

2016. szept. 24. 14:05
 13/24 anonim ***** válasza:
95%

Teljesen felesleges lakkozni a kicsi körmét. Bár az én kislányomnak az apukája igen jól olvastátok:) apukája lakkozta ki a körmét:) Nincs 2 éves még a kicsi:) Csak úgy bohóckodásból. Irtóra tetszett a lánynak:)

De nem lakkozom a körmét, amúgy a sajátomat sem!

De nem vagy rossz anya és nem ítéllek el!

A másik anyukát meg... Helyre tettem volna. Mi a F....fene:) köze van hozzád? Hozzátok? Áhh... Na mind1..

2016. szept. 24. 14:10
 14/24 anonim ***** válasza:
81%
Nekem nincs gyerekem, ha lesz majd vsz akkor sem kér majd ilyet, hogy lakkozzam a körmét mert egyszerűen rajtam se ezt látja majd, én csak ritkán szoktam. De nincs ezzel baj, senkit nem ítélek el azért mert nálunk más a szokás :) ami szerintem fontos lehet: ilyen pici gyereknek még nem egészséges a felnőtt lakk, ha többször lakkoznád akkor sztem vegyél neki gyerekeknek valót (van ilyen több is), nem roncsolja a körmüket. Persze egy-egy alkalomtól semmi baja nem lesz a simától se, csak tipp volt. A játszótéri anyuka pedig feleslegesen volt veled bunkó, próbáld lerázni az ilyet magadról! Egyébként: a te gyereked azt látja hogy lakkozod a körmödet, az ő gyereke pedig, hogy anya bunkó másokkal. Vajon melyik a rosszabb minta? :)
2016. szept. 24. 14:28
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartalak rossz anyanak,te igy csinalod.Az anyasag nem csak abbol all h vmit megteszel v sem,raadod v sem.En konzervativ vagyok,nekem nem fer bele,5 es 3 eves lanyaim vannak,szeretnek.Szajfenyt is,sminket,lakkot mindent,nem engedem.Van arcfestokeszletuk,jatekbol oke persze,utcara nem.De semmi kozom hozza h mas hogy neveli a sajatjat es nekik mi fer bele es mi nem.Plane nem szolnek bele.
2016. szept. 24. 14:34
 16/24 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező!!

Ragadd meg ezt a mondatot amit a 14-es válaszoló írt neked!!

"Egyébként: a te gyereked azt látja hogy lakkozod a körmödet, az ő gyereke pedig, hogy anya bunkó másokkal. Vajon melyik a rosszabb minta? :)"

Teljesen igaza van és sztem magadban le is zárhatod a kérdést!!

2016. szept. 24. 14:47
 17/24 anonim ***** válasza:
21%

Én szó nélkül viszem odébb a lányom, ha nem tetszik, ahogy a vele játszó kisgyerekkel bánnak. Öltözködés, nevelési kérdésekben egyaránt.

Szerintem is bunkó anyuka volt, de gondolom tudod, hogy ezek a dolgok kifejezetten megosztóak. Az nincs rendben, hogy valaki megszól érte egy idegen embert, de a véleménye meglehet róla.

Szerintem nincs benne semmi rossz, ha a lányom érdeklődést mutat majd, én is kilakkozom a kisujján a körmöt, de elmondom, hogy ez különleges alkalmakra van(ahogy én is használom). Oviba nem engedném lakkozott körömmel, otthonra vagy hétvégére maradhat a kisujján.

Szerintem egyébként nem a lakk verte ki önmagában a biztosítékot az anyukánál. Gondolom a megjelenésed, a lányod megjelenése, és esetleg a stílus, ahogy beszélsz hozzá, egyben volt számára ellenszenves.

Szerintem sem csajosság kérdése, inkább a közös élmény miatt kérik a gyerekek, plusz anyára akarnak hasonlítani.

2016. szept. 24. 19:26
 18/24 anonim ***** válasza:

En 3 eves korontol kb 6 eves koromig mindig koromlakkot kertem szulinapomra.

Most 26 eves vagyok, soha nem sminkeltem magam, inkabb toplis vagyok, mint kvas. Lapos cipo, pici noiesseg, de se tusarku, se smink, se koromlakk.

Szerintem nem ettol fugg, hanem a nevelestol.

2016. szept. 24. 21:35
 19/24 anonim ***** válasza:
amúgy a gyerekek szépnek tartják magukat természetesen és nem vágynak alapból külcsínre. max csak játék náluk, mert pl anyától azt látják. a valódi lényegét a szónak sem értik, hogy szépítkezés. mert hát nekik anya smink nélkül is az. addig jó, míg ebben a hitben élnek, addig tud épülni az egészséges önbizalmuk is.
2016. szept. 24. 22:39
 20/24 anonim ***** válasza:
Nem ítéllek el, de szerintem ez korai. Persze hogy kéri, hiszen ezt látja, de Te vagy a szülő, neked kell határokat szabni.
2016. szept. 25. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!