Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányomat skarlátosnak...

Kislányomat skarlátosnak diagnosztizálta a doki. Két nap után meggyógyulhatott?

Figyelt kérdés
Első nap hányt egyszer, estére lázas lett, másnap vittem dokihoz, mert 39,2-vel ébredt. A doki azt mondta, hogy a nyelvén egyértelműen látszik, hogy skarlát, a hányás is ezt erősíti, plusz a magas láz is. Augmentin antibiotikumot kapott. Tegnap egész nap lázas volt, hol lejjebb ment, hol visszament 39 fölé. Ma már viszont semmi baja, tele van energiával, nem lázas, skarlátpöttyök sincsenek. Ez az antibiotikumnak köszönhető? Vagy mégsem skarlátos volt? Járt más is így?
2010. ápr. 23. 14:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Általában két nappal az első tünetek után jelentkeznek a szájnyálkahártyán a jellegzetes - skarlátvörös - foltok, a nyelven pedig szintén vörös, szemölcsszerű képződmények (papillák) figyelhetők meg.

A betegség tizedik napja körül a bőrön már kicsit világosabb, de még mindig vöröses-rózsaszín kiütések jelennek meg, elsősorban a hason, a mellkas két oldalán és a hajlatokban.

A gyógyulás első megbízható jele, amikor ezek a kiütések öt nap múlva hámlani kezdenek, de mivel a skarlát szövődményekhez vezethet, érdemes továbbra is betartani az orvos utasításait, a teljes felépülésig.

2010. ápr. 23. 14:52
 2/6 anonim ***** válasza:
A skarlátnak ma már olyan minimálisak a bőrtünetei, hogy van, amikor egy laikus észre sem veszi. Az augmentint 10 napig KELL szedni! Örülök, hogy már jól van a babád, de azért néhány nap "karanténre" szükség van!
2010. ápr. 23. 15:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem hagyom abba az antibiotikumot, csak attól féltem, hogy esetleg félrediagnosztizált az orvos.
2010. ápr. 23. 15:16
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok:

Mi pontosan így jártunk, mint Ti. Hányás, hasmenés egy napig, két napra rá magas láz. Az ügyeletes doki pont gyerekgyógyász volt, azonnal rávágta, hogy skarlát. Nagyon hamar elkezdőtött a kezelés, szinte egyáltalán nem volt pöttyös a lányom.

2010. ápr. 23. 15:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én csak azt tudom leírni, hogy velem hogy volt. Anno 20 éve voltam skarlátos, 1 hétig a kórházban voltam, és utána 2 hétig még nem mehettem suliba. A kórházban napi 2 injekciót és sok gyógyszert kaptam.

Nem hiszem, hogy a kislányod ennyi idő alatt meggyógyult volna.

2010. ápr. 23. 21:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Estére megint belázasodott, de minden más rendben, nincsenek pöttyök, csak a karján száraz és "tüskés" a bőre, az arcán is ilyen lett.
2010. ápr. 24. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!