Kislányomat skarlátosnak diagnosztizálta a doki. Két nap után meggyógyulhatott?
Általában két nappal az első tünetek után jelentkeznek a szájnyálkahártyán a jellegzetes - skarlátvörös - foltok, a nyelven pedig szintén vörös, szemölcsszerű képződmények (papillák) figyelhetők meg.
A betegség tizedik napja körül a bőrön már kicsit világosabb, de még mindig vöröses-rózsaszín kiütések jelennek meg, elsősorban a hason, a mellkas két oldalán és a hajlatokban.
A gyógyulás első megbízható jele, amikor ezek a kiütések öt nap múlva hámlani kezdenek, de mivel a skarlát szövődményekhez vezethet, érdemes továbbra is betartani az orvos utasításait, a teljes felépülésig.
2. vagyok:
Mi pontosan így jártunk, mint Ti. Hányás, hasmenés egy napig, két napra rá magas láz. Az ügyeletes doki pont gyerekgyógyász volt, azonnal rávágta, hogy skarlát. Nagyon hamar elkezdőtött a kezelés, szinte egyáltalán nem volt pöttyös a lányom.
Szia!
Én csak azt tudom leírni, hogy velem hogy volt. Anno 20 éve voltam skarlátos, 1 hétig a kórházban voltam, és utána 2 hétig még nem mehettem suliba. A kórházban napi 2 injekciót és sok gyógyszert kaptam.
Nem hiszem, hogy a kislányod ennyi idő alatt meggyógyult volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!