Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A helyemben bevállalnátok még...

A helyemben bevállalnátok még egy gyermeket? Tanácstalan vagyok, igen is, nem is.

Figyelt kérdés
35 éves vagyok a férjem 38. Van egy 7 éves lányunk, akinek sajnos veleszületett szívrendelenessége van. Ez nemrégiben, egy éve derült ki. Én mindig azt hangoztatom, a férjemmel egyetemben, hogy nem szeretnénk még egy gyereket. Félek mindentől,a terhességtől ( függetlenül attól, hogy az előző a terhességi cukrot leszámítva problémamentes volt ), hogy valami gond lesz, hogy ne adj Isten Ő is szívbetegen születne, félek, mi lesz ha nem tudjuk felnevelni, ha valami történik valamelyikünkkel, egyedül 2 gyerekkel nem egyszerű. A lányom, nincs olyan nap, hogy ne mondaná el mennyire szeretné. Én legbelül nagyon vacilálok. Nem biztos, hogy jó lenne, de ugyanakkor talán tényleg nagyon jót tenne neki, ha lenne egy testvére. Lakásunk van, nem is kicsi, munkahelyünk van, nagyszülők, ugyan nem itt a lakóhelyünknön, de vannak. Nem tudom... Kavarognak az érzések bennem, bennünk. Ezért is gondoltam, hogy talán itt kapok valami "löketet", hogy ilyen esetben más hogyan is tenne. Köszönöm a válaszokat előre is! Szép napot! :)
2016. szept. 16. 10:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
43%
Igy van ahogy az utolso ketto irja. Remeljuk nem lesz ilyen es ha nem lesz akkor viszont jo lesz neki egy testver aki segitsegere lehet ha kell ha ti mar nem lesztek. Az o erdekeit kell nezni tagabb megvilagitasban. Mert ez most csak rolad szol
2016. szept. 16. 12:47
 12/21 anonim ***** válasza:
46%

Semmiképp.

Leírtad hogy te és a párod nem akarjátok csak a kislány kedvéért lenne. Ő viszont nem tudja mérlegelni hogy ez mivel jár, te viszont igen.

Inkább vegyetek neki egy kutyát vagy cicát.

2016. szept. 16. 12:56
 13/21 anonim ***** válasza:
47%
Hát pusztán csak azért, mert úgy gondolod, hogy jó lenne a kislányodnak egy tesó, szerintem ne szülj. Olyan idiótákra meg ne hallgass, akik azt mondják, hogy az egykeség büntetés. Mondom ezt úgy, hogy 2 gyerekes anyuka vagyok!
2016. szept. 16. 13:01
 14/21 anonim ***** válasza:
26%
Az idióta nem én vagyok. Én nem vagyom fogyatékos előre gondolkozni,mint pl. a 2 gyerekes anyuka. Egy szívbeteg gyereket nevel a kérdező. Lehet nem éli meg a felnőtt kort. Nem lehet tudni. Akkor pedig már késő bánat. Gyerek nélkül maradtok. Én előre szóltam.
2016. szept. 16. 13:07
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
#14-es, mert te aztán előre tudod, hogy mi lesz ugye? Még a mások életében is!!!! Gratulálok, szerintem lottózzál!!! :D :D :D
2016. szept. 16. 13:16
 16/21 anonim ***** válasza:
18%
Nem o gondolja hogy a lanya akar hanem a lanya mondja ia mert akar tesot
2016. szept. 16. 13:27
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem aki nem éli át ezt, amit te, az nem tudhatja, hogy ha vele lenne ez, akkor mit tenne...lehet most azt mondja nem, de ha megtörténne vele, akkor szülne. Én is válaszoltam már itt kérdésre úgy, hogy megírtam mit tennék, aztán, mikor velem történt, teljesen mást tettem. Nekünk sokára jött össze mind a kettő, de nagyon nehéz évekig azt hallgatni a kisgyerekedtől, hogy anya nekem mikor lesz testvérem, én tudom, 2 évig kérdezgette...átérzem, amit érzel. Szegény, mindig, ha kutat láttunk, vagy tavat, dobott bele szerencsepénzt és kistesót kívánt..Amikor sikerült és elmondtuk neki, sosem felejtem el, hogy örült... 5 lombikot végigcsináltunk. Azt nem tudom, mit tennék, ha beteg lenne, de ha ő kéri, hogy legyen neki, akkor szülnék, ahogy meg is tettem. Nem tervezünk többet, pedig 2 kis embriónk le van még fagyasztva, de ha beteg lenne valamelyik és a másik nem lenne jó, pl csontvelő donornak és azt mondanák, hogy szüljek még egyet, hátha az ő csontveleje megmenthetné a másik életét, nem gondolkodnék... 36 évesek vagyunk. Sok sikert a döntésedhez! :-)
2016. szept. 16. 14:43
 18/21 anonim ***** válasza:
68%

Pedig igaza van annak aki azt irja ha valami történik a kislányoddal.........

Sok ismerősöm van akik ugy jártak sajnos. Szerintem két gyerek kell egy családban. Legyen valakije ha mi már nem leszünk.

Én most vagyok terhes ( véletlenül lettem az) van egy 4 éves Kisfiam. Először nem örültem sokat sírtam. De mostmar nagyon boldog vagyok. A Kisfiam us nagyon várja.

Ugyhogy én igenre szevazok!!!! Még időben vagy! Később Nehogy megbánd ha nem lesz!

2016. szept. 16. 15:02
 19/21 anonim ***** válasza:
60%
Igen szülnék, fentebb megmondták miért. Meg szerintem alapból jó egy testvér. Sajnos a lottószámokat én sem tudom.. ;)
2016. szept. 16. 15:14
 20/21 anonim ***** válasza:
60%

életem legjobb döntése volt,hogy testvért adtam a kisfiamnak.látom rajta a féltést,szeretetet,törődést aggódást a hugi iránt.(a helyzet nálunk is hasonló,hat év korkülönbség-szoba van,anyagiak rendezve,nagyi van)

tudom,hogyha mi nem leszünk,csak egymásra számithatnak

2016. szept. 16. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!