4 éves fiamnak eleredt a vér az egyik orrából. Ügyelet? Azóta elállt. Tanácstalan vagyok. Mennyire veszélyes ez kisgyerekeknél?
Hát ha ez volt az első és sok volt sokáig, én elvinném, mérjék meg a vérnyomását, ha eddig még sosem nézték.
Férjemnek pl. gyerekkora óta magas a vérnyomása és ez ugyan egy ritka betegség, de gyerekkora óta gyógyszert kap rá. Így én nem tudnék legyinteni az orrvérzésre.
Egyébként gyerekkoromból a barátaimnak szinte mindenkinek vérzett az orra rendszeresen és mind egészséges volt.
Nem tudom. talán hívd fel az ügyeletet és kérdezd meg mi a teendő. első hallásra nem gondolnám veszélyesnek, de mivel nem vagyok orvos hülyesèget sem akarok tanácsolni.
megkérdeztem a férjem és azt mondta, hogy nem vinné be, ha elállt, mert a felnőtteknek is el szokott eredni az orra vérük.
Jesszus, hány orra van annak a gyereknek? :D
milyen házban laktok, esetleg panel, száraz levegőjű? mert attól előfordulhat, akkor nincs baj, egyszerűen kiszáradt az orrnyálkahártyája, tegyél kis vizet a radiátorra és szerezz be hidegpárásítót.
ha nem, akkor nem volt-e piros az arca-füle? még a magas vérnyomás lehet. igazából ezekkel hiába mész holnap orvoshoz, már nem fogja tudni.
nyugodj meg, egyszer egyszer belefér az orrvérzés, főleg télen :)
Nem bírom a vért,kikészülök tőle,ezért képes vagyok azonnal mindent felfújni. De inkább ez mint baj legyen.
Fatüzeléses fűtésünk van,ráadásul a nappaliba van a kandalló,lehet h nincs elég pára! Multivatint szed,gondolom a vitaminhiány nem lehet a hunyó.
Kisgyereknel magas vérnyomàstól nem vérezhet az orra,ezt mondtàk nekem a fog-on több helyen is.
Nagyon sok oka lehet az orrvérzésnek pl kiszàradt a nyàlkahàrtyàja. Olajos spré,pàrologtatàs. Ha egy- két napon belül megint vérzik én csak akkor vinném dokihoz.
Köszönöm szépen a válaszokat! Velünk aludt az éjjel,mondanom sem kell,hogy óránként nyúlkáltam az orrához,hogy vérzik-e.
Nálunk is úgy volt,hogy szipogott és mondta hogy fujjuk ki az orrát. Sötét volt,még mondta is,hogy megfázott délelőtt az udvaron azért folyik. Nem érintette rosszul,inkább a mackóját sajnálta,hogy nem tud vele aludni,mert ő is véres lett. Első alkalom volt,pont ezért akadtam ki ennyire.
Felhívom délelőtt a dokit mielőtt bevinném,mert gyanús,hogy aztfogja mondani,hogy mivel első alkalom volt,így ne rohanjak vele azonnal.
Minden este nagyon sok "cicakaka" van az orrában,beleszáradva. A párahiány lehet a gond szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!