Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves fiamnak eleredt a vér...

4 éves fiamnak eleredt a vér az egyik orrából. Ügyelet? Azóta elállt. Tanácstalan vagyok. Mennyire veszélyes ez kisgyerekeknél?

Figyelt kérdés
2016. febr. 23. 21:17
 1/10 anonim ***** válasza:
43%

Hát ha ez volt az első és sok volt sokáig, én elvinném, mérjék meg a vérnyomását, ha eddig még sosem nézték.

Férjemnek pl. gyerekkora óta magas a vérnyomása és ez ugyan egy ritka betegség, de gyerekkora óta gyógyszert kap rá. Így én nem tudnék legyinteni az orrvérzésre.

Egyébként gyerekkoromból a barátaimnak szinte mindenkinek vérzett az orra rendszeresen és mind egészséges volt.

2016. febr. 23. 21:22
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom. talán hívd fel az ügyeletet és kérdezd meg mi a teendő. első hallásra nem gondolnám veszélyesnek, de mivel nem vagyok orvos hülyesèget sem akarok tanácsolni.

megkérdeztem a férjem és azt mondta, hogy nem vinné be, ha elállt, mert a felnőtteknek is el szokott eredni az orra vérük.

2016. febr. 23. 21:23
 3/10 A kérdező kommentje:
Elaludt. Itt mászkálok fel s le... :( Ilyen még nem volt. Holnap elviszem orvoshoz,de ma tuti egész éjszaka ébren leszek és figyelem.
2016. febr. 23. 21:29
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
azért ennyire nem lehet szörnyű a helyzet! próbálj meg pihenni te is és megnyogodni! lehet csak megpattant egy ér az orrában.
2016. febr. 23. 21:32
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus, hány orra van annak a gyereknek? :D

milyen házban laktok, esetleg panel, száraz levegőjű? mert attól előfordulhat, akkor nincs baj, egyszerűen kiszáradt az orrnyálkahártyája, tegyél kis vizet a radiátorra és szerezz be hidegpárásítót.

ha nem, akkor nem volt-e piros az arca-füle? még a magas vérnyomás lehet. igazából ezekkel hiába mész holnap orvoshoz, már nem fogja tudni.

nyugodj meg, egyszer egyszer belefér az orrvérzés, főleg télen :)

2016. febr. 23. 21:36
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem bírom a vért,kikészülök tőle,ezért képes vagyok azonnal mindent felfújni. De inkább ez mint baj legyen.

Fatüzeléses fűtésünk van,ráadásul a nappaliba van a kandalló,lehet h nincs elég pára! Multivatint szed,gondolom a vitaminhiány nem lehet a hunyó.

2016. febr. 23. 21:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kisgyereknel magas vérnyomàstól nem vérezhet az orra,ezt mondtàk nekem a fog-on több helyen is.

Nagyon sok oka lehet az orrvérzésnek pl kiszàradt a nyàlkahàrtyàja. Olajos spré,pàrologtatàs. Ha egy- két napon belül megint vérzik én csak akkor vinném dokihoz.

2016. febr. 23. 21:58
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy 4 éves lányom. Ő is egyik éjjel jött át, hogy folyik az orra. Kifújtuk sötétben, akkor láttam, hogy túl sötét a zsepi. Villanyt felkapcsoltam, akkor láttam, hogy tiszta vér az egész feje, haja, pizsije. Majdnem meghaltam. Elég gyorsan elállt az észrevétel után. Reggel hívtam fel a saját gyerekorvosunkat, ő is azokat az okokat írta, amit a többi válaszoló. Száraz levegő, piszkálás, ér megpattant. Azóta sem fordult elő és az volt az első is. Nekem gyerekkoromban rengeteget vérzett az orrom, fül-orr-gégész egy forró pálcával elsütött valami eret, azóta egyszer sem vérzett. De nekem naponta többször és sokáig tartott. Ne aggódj, egy esetet ki sem vizsgálnak, így nem is veszélyes.
2016. febr. 23. 23:39
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Velünk aludt az éjjel,mondanom sem kell,hogy óránként nyúlkáltam az orrához,hogy vérzik-e.

Nálunk is úgy volt,hogy szipogott és mondta hogy fujjuk ki az orrát. Sötét volt,még mondta is,hogy megfázott délelőtt az udvaron azért folyik. Nem érintette rosszul,inkább a mackóját sajnálta,hogy nem tud vele aludni,mert ő is véres lett. Első alkalom volt,pont ezért akadtam ki ennyire.

Felhívom délelőtt a dokit mielőtt bevinném,mert gyanús,hogy aztfogja mondani,hogy mivel első alkalom volt,így ne rohanjak vele azonnal.

Minden este nagyon sok "cicakaka" van az orrában,beleszáradva. A párahiány lehet a gond szerintetek?

2016. febr. 24. 07:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem attól van. Kisfiamnak volt orrtörése és utàna nagyon sokàig ki volt szàradva az orra,akkor hasznàltuk a Coldastop-ot. Regeneràl meg épìti az orrnyàlkahàrtyàt. Kérdezd meg a dokit vagy a gyógyszertàrban,hogy hasznàlhatjàtok-e,de szerintem igen,mert csak A és E vitamin van benne nagyjàból. Sokat segìt.
2016. febr. 25. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!