Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves fiút hogy fegyelmeztek?...

3 éves fiút hogy fegyelmeztek? Tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés

annyira sok benne a huncutság, hogy szinte fegyelmezhetetlen, a büntikkel nem sokra megyek, olyan mintha el is felejtené miért kapja,

rászólok és 5 másodpercre szót fogad aztán kacagva folytatja amit csinált.

képtelen csendben maradni mikor a tesók alszanak, kimászkál az ágyból este stb.

2015. márc. 4. 21:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Üdv!

Én nem hinném, hogy fegyelmezni kell. Rászólsz és max ráülteted a bünti székre....(vagy amit ti szoktatok ilyenkor) mást nem tudsz tenni. Elevenebb mint az átlag de ha túlzottan is "soknak" érzed akár később is, lehet érdemes lenne orvosnak is mondani. NEm e hiperaktivitásról van szó.(bár reméljük nem) Éjszaka kijárkál írtad. Hozzátok megy a szobába aludni? Mert lehetséges, hogy egyszerűen jobban anyásabb....és nagyobb figyelemre van szüksége. Mivel ha "rosszat" tesz,Anya figyel és rászól! akkor csak Ő van a középpontban,csak is Ő rá figyel.... Mivel mással képtelen elérni ezt a fajta figyelmet anyánál,így inkább olyat tesz amivel biztosan ráfigyelsz. Minden gyermek más! A testvérek is. Azt javaslom,bármennyire is sokat foglalkozol, tölts vele több időt érdemben. (tudom, vannak tesók, család, háztartás...)(pedagógiai és pszichológiai háttérrel adtam tanácsot)

2015. márc. 8. 16:07
 2/4 anonim ***** válasza:

1. Foglald le.

2. Lehet h túl sok csokit vagy más stimuláló dolgot kap?

3. Nagyon érdekes dolgokat tudhatsz meg a gyerekről, ha szakirodalmat olvaasol vagy esetleg egy szakemberhez fordulsz. És jópár ősz hajszálat megspórolsz magadnak,

2015. márc. 9. 19:44
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos tanácsokat!!!!
2015. márc. 10. 14:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem egy kicsit féltékeny. Fel akarja hívni a figyelmet magára. Nálunk az vált be hogy nem a büntiket osztogattuk hanem a dicséreteket. Ha véletlen nem rosszalkodott pl a boltban akkor halálra dicsértük hogy nemnis tudtuk hogy ő ilyen jó kisfiú is tud lenni. ez hatalmas motivácio volt neki hogy bebizonyitsa hogy tud jól is viselkedni. Azóta mindig azon igyekszik hogy jó legyen. Ki is kéri magának ha vki azt mondja rá hogy rossz hogy ő nem rossz hanem jó. De ha sokszor rászolunk akkor előjön benne az az érzés hogy minek is akarjon jó lenni neki az úgysem menne. Ezért nem büntetünk hanem dicsérümk. Nyilván ha nagy balhét csinál azért azt nem hagyjuk szó nélkül
2015. ápr. 11. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!