13-14 hónapos picit hogyan "fegyelmeztek"?
szerintem a férjednek igaza van.Ennyi idősen tök fölöslegesen dumáltam,aztán rájöttem,hogy semmi értelme.
Most 20 hónapos és már sokkal jobban megérti amit mondok,és ha rászólok,nem nyúlkál a konnektorba.
Ne aggódj, jól csinálod. Attól hogy kicsi még nem hülye. El kell neki mondani, hogy nem szabad, és elvenni a dolgot, vagy elterelni a figyelmét, hogy mással foglalkozzon. Enyém még csak 11hós lesz pár nap múlva, de én is mindig ezt mondogatom neki, és így csinálom, mert van már nagyobb gyerekem aki 4 éves, és azt tapasztaltam, hogy megértik. A kicsi már tudja mi a nem, mit nem szabad. Olyankor mindig sandít rám, vigyorog, meg nem fogja meg csak mutogat rá meg közben gagyog nekem, tehát már bőven megérti, hogy mit jelent a nem. MAjd ha nagyobb lesz meg is tanulja, meg nem is fogják már ezek a dolgok érdekelni. Addig viszont szorgalmasan és végtelen türelemmel tanítgatni kell őket, hogy mi a helytelen, amit nem szabad, ugyanúgy ahogy a jót is megértik, mikor ügyeset csinál és megdícsérjük, megtapsoljuk, ő magát is megtapsolja.
Tehát csak így tovább, jól csinálod.
Bocs, picit off lesz, de én is pont ma akartam feltenni ezt a kérdést! Örülök, hogy megelőztél! :)
Az enyém is két hét múlva lesz 14 hónapos, és tegnap sikeresen kiborított, mert egymás után kb. 40x mászott fel a dohányzóasztalra, hiába szóltam /a végén már kiabáltam/ rá, hogy nem szabad. A párom meg lehülyézett, mert szerinte csak 1x kellene pofonvágni, és megértené. De ezek szerint továbbra is érdemes a rászólogatást gyakorolni... :) Pedig kiborít. Reggel a nappalit is átrendeztem miatta...
Köszönöm a válaszokat, nagyon megnyugtattatok. Többen írtátok, úgyhogy direkt figyeltem, tényleg vigyorog, mikor mondom, hogy nem szabad letépni a virág levelét, rámnéz, de aztán folytatja. Azért remélem, hamar megtanulja, hogy hol a határ.
5.ös, nálunk is ez van, bár itt pofonról azért nincs szó, de az én férjem is úgy gondolja, hogy elég lenne a fenekére csapni, és többet nem csinálná. Persze még soha nem vigyázott rá fél óránál többet egyhuzamban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!