Anyukák, apukák, akik külföldre költöztek?
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő alatt szokott be a gyerkőc az iskolába/fogadta könnyen vagy nehezen az új életet?
Novemberbe költözünk külföldre és a 6 éves gyerkőcünk sír, ha felhozzuk a témát, vagy beszélünk arról, hogy lesznek új pajtások, stb-stb..nyilván ezt nem ő dönti el, megyünk, már túl vagyunk mindketten az interjúkon stb , de a gyerkőc miatt nagyon bizonytalanok vagyunk. Nem akar menni. Nektek hogy ment? nem gond, ha nincs megnyugtató válasz, csak próbálok kapaszkodni valamibe, hogy csak nem olyan rémes... :(
köszönöm!
na igen, az egy masik vilag.
Akkor amit a korzetekrol es integracios osztalyokrol irtam az ervenytelen.
Viszont a tisztazas akkor is elengedhetetlen.
Akkor ez mar ugyis el van dontve, tok felesleges gorcsolni :)
Lesz ami lesz. Amugy meg 6 evesen eleg nagy eselye van annak hogy be fog illeszkedni, ha 10-12 eves vagy idosebb lenne akkor inkabb aggodnek.
Figyelj, én nem áltatlak azzal, hogy könnyű lesz. Pokoli nehéz lesz az első pár hónap mindannyiótoknak. Egy gyerekkel már nem olyan ez, mint fiatalon, amikor buli az élet, együtt, családként rengeteg a plusz nehézség. De ahogy telik az idő, egyre jobb lesz, egyre otthonosabban fogtok kint mozogni. Könnyen lehet, hogy sírni fog a suliban az első pár héten, de aztán egyszer csak el fog jönni az a nap is, amikor otthagy az út közepén, és rohan az osztálytársaihoz. Onnantól neked is könnyebb lesz az egész.
Biztos nem lehet erre szabályt felállítani, de mi fél év után kezdtünk oldódni, és most, egy év elteltével mondom, hogy már nincs is különösebb honvágyam. A gyerekeimnek is ennyi idő kellett, hogy már ne emlegessék az otthoni barátokat.
Nem tudom, a Brooklyn című filmet láttad-e, én az utolsó jelenetén mindig sírok. Így lesz veled is (bepasizás nélkül. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!