Akik külföldre költöztek gyerekkel: úgy is megindultatok volna, ha fejlesztésre szorul a gyereked?
Régóta készülümk kiköltözni,mindenünk megvan hozzá, de év elején kiderült a kislányunkról, hogy 1 évig (biztosan, utána lutri) fejlesztésre szorul. Nagyon keményen dolgozunk rajta, ezt az évet akkor kibekkoljuk valahogy itthon....de 1 év után szeretnénk menni, bár lehet, hogy még szükség lesz fejlesztésre.
Nekivágnátok így? Van olyan, aki így is lépett?
Hát jó: olyanországba költöznénk, melynek nyelvét férjemmel mindketten tökéletesen beszéljük, sőt tanítjuk itthon. Biztosításunk van. Nem a bizonytalanba ugranánk, lenne munkánk mindkettőnknek.
A kislányunk megkésett beszédfejlődéses, kezeljük, szépen fejlődik. De a kommunkiáció korlátoltsága frusztrálja őt, és ezért magatartásproblémák is vannak vele. Itthon nem utalták speciális intézménybe, mert a viselkedés-problémák az óvodai életet nem zavarják, illetve szépen és látványosanis fejlődik. Viszont a gyógypedagógus, aki rendszeresen foglalkozik vele azt jósolja, hogy minden új dolog kezdete nehéz harc lesz a gyerekkel, pl. iskolakezdés...
Bizonytalan vagyok abban, hogy mit lehet vele bevállalni és mit nem. Jelenleg kontrollra járunk a gyerekkel, mert az egyéni személyre szabott fejlesztő program jól működik nála...
Köszi! Én is pont ettől félek és visszatart. Azt hiszemkivárjuk amíg iskolás lesz és újra elővesszük a kérdést.
((hogy lehetsz nulla százalékos????))))
Az én kislányom még nem egészen másfél éves. Korai fejlesztőbe és dévény tornára hordom. Végül is meglenne mindkettő nélkül, mert szépen rendbe hozták és teljesen a korának megfelelően fejlődik. Viszont van egy-két terület, amiben még bizony kell a segítség. Emiatt is hordom továbbra is. Ezeket a foglalkozásokat és tréningeket később visszasírni már nem lehet, hogy" De jó lett volna akkor, mert akkor még fogékony volt rá és szívesen járt és könnyen tudtak vele foglalkozni....stb"
Én sem szakítanám ki a helyetekben a megszokott kis környezetéből. Főként így, hogy magatartási problémák léptek fel. Fontos annak a kicsinek az állandóság, a nyugalom és az ismerős környezet.
Szerintem még várjatok, ha tudtok! Megéri hosszútávon, ebben biztos vagyok.
(Egy kolléganő)
Köszönöm szépen!
Mi is jártunk az általad említett intézményekben, a dévényes is sokat segített, végül mi a BHRG Alapítványnál kaptunk igazán nekünk való segítséget. Akkorát fejlődött fél év alatt a gyerek, hogy néha teljesen elbizonytalanodom már a képességeiben (nem tud-e többet, mint hiszem), de ők mondták a minimum 1 éves terápiát.
Nehéz ügy, a szívem azt súgja menjünk, vigyem őt egy olyan helyre, ahol megszünnek az örökös anyagi gondjaink, az eszem azt mondja maradjunk még, várjuk ki a végét.
Köszönöm a válaszokat. Az egy évet mindenképpen kivárnánk, és annyira szépen fejlődik a terápiától, hogy már szerintem hamarabb is felzárkózik, csak elültette a gyógypedagógus a bogarat a fülembe, hogy neki minden kezdet nehéz lesz, így félek az átszoktatástól (pl végre ért és beszél magyarul, erre olyan helyre kerül, ahol nem tud ezzel mit kezdeni, iskolakezdés is sanszos, stb.)
Nem kétnyelvű, bár megtaníthattam volna a gyerekeimet egy idegen nyelvre, de nem akartam, ez tudatos döntés volt. Addig nem, míg nincs rá valóban szüksége és tudja napi szinten gyakorolni (nem csak velem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!