Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodába beszoktatás, van ilyen?

Óvodába beszoktatás, van ilyen?

Figyelt kérdés
Bölcsődébe tudom, hogy van, de az óvodáról eddig nem hallottam.
2016. szept. 7. 14:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen van. Mi is jövő hétfőn kezdjük majd :)
2016. szept. 7. 14:51
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sok helyen van.
2016. szept. 7. 14:51
 3/14 A kérdező kommentje:
De jó! Ahol érdeklődtem eddig, ott nem volt. Most pedig azt hallottam, hogy óvodában nincs is. Megrémültem, mert az én lányom ezt nagyon nehezen viselné, hogy beadom és kész...
2016. szept. 7. 14:56
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nàlunk beviszed a gyereket, eljössz ès ha gond lenne telefonàlnak.
2016. szept. 7. 14:56
 5/14 anonim ***** válasza:
58%

A legtöbb helyen van. Egy épp 3 évest sem löknek egyből a mélyvízbe.

Mi csütörtökön kezdtünk. Kb 3 órát voltunk bennt mindketten a csoportban. Pénteken egy félórát voltam vele, utánna eljöttem. Hétfőn, kedden reggel vittem, ebéd után hoztam. Ma már bennt alszik, mindjárt indulok érte. Szóval itt kb egy hétig tart a beszokatás, de ovinként változhat. Ha járt előtte bölcsibe, akkor maradhat egész napra. De itt pl a bölcsi utolsó hete is arról szól, hogy átjárkálnak az oviba és ismerkednek az óvónőkkel és a csoporttal. Nézd meg nálatok hogyan működik.

2016. szept. 7. 14:58
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is van.
2016. szept. 7. 15:04
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nàlunk nincs.
2016. szept. 7. 15:07
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Van ahol van, van ahol nincs. De ahol van, ott is eltérő. Nálunk úgy működik, hogy a szülő átadja az óvónéninek a gyereket és megbeszelik, hogy mikor jön érte vissza. Ez az elején fél vagy 1 óra. Aztán ezt az időtartamot növelik. Egyszerre nagyon maximum 3 gyerek szokhat be, de igyekeznek úgy időzíteni, hogy heti 2, de inkább 1 gyerek legyen, így az óvónő tényleg tud foglalkozni az új gyerekkel. Nálunk nem lehet bent a szülő a gyerekkel, ez az egy kikötés van, de nagyon aranyosak és tényleg odafigyelnek a gyerekre.
2016. szept. 7. 15:09
 9/14 anonim ***** válasza:
83%
Van ám. Kb. 1 hetet adnak a gyereknek, fokozatosan egyre kevesebbet van a szulovel. Elso nap csak par ora jatek. 2. nap egesz delelott szulovel. 3. nap par ora szulo nelkul. 4. nap egyedul, ebedel, utana hazahozzuk. 5. Nap vagy uigy, de ha jol viseli, mar ott is alhat. Sirasnak nyoma sincs.
2016. szept. 7. 15:53
 10/14 anonim ***** válasza:
73%

Nalunk is van.

Pedig blcsis volt a fiam (a bölcsi az ovi mellett van).

Múlt csütörtökön kezdte, első nap apa is maradt vele. Enteken ne ment.

Hétfőn ott hagyta apa, ment érte ebéd után. Kedden meg ma ott aludt, 3-kor hozdtuk el.

Bölcsibe is könnyen szokott be, ezért ilyen "gyors" az ovi szoktatás.

Jól megy neki, reggel van kis pityergés, de hamar megvigasztalják, utána már jól viselkedik. Nincs vele semmi baj.

2016. szept. 7. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!