Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Autizmus gyanú? Volt valakinél?

Autizmus gyanú? Volt valakinél?

Figyelt kérdés

25 hós kisfiam nem beszél ezért ma voltunk vele fejlődésneurológián, gondoltam majd megnyugtatnak, hogy majd fog beszélni és ennyi de nem.

A doktornő autizmusra gyanakszik, mert:

-Nem engedte, hogy megvizsgálja, sírt, hisztizett

-Nem vette fel vele a szemkontaktust

-Sokat mozog, izgőmozgó egész nap

-Nem beszél, régebben mondott szavakat már nem mondja

-Szeret egyedül (is) játszani

- Imád ajtótnyitogatni

Most teljesen sokkolt ezzel, mert én azt hittem, hogy csak nagyon eleven és ennyi.

Figyel mindnekire ha hozzá bezsélnek, figyel a nevére, játszik a gyerekekkel, velünk is játszik, de egyedül is akár, igen, nagyon szereti nyitogatni az ajtókat de ebből nem gondolnám, hogy baja van :(

Imád gyerekek között lenni, örül ha megyünk a játszótérre, mindent kipróbál, játszik, kergetőzik másokkal. Eléggé hisztis, akaratos.

Tudom, hogy nagyon nagyon sok féle autista gyerek van én igazából arra lennék kíváncsi, hogy volt e már olyan , hogy továbbküldték autista gyanúval és kiderült, hogy nem az? Vagy ez már tuti akkor?

Köszönöm

2016. szept. 7. 14:10
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

szia :( Nagyon sajnálom :(

Csak amiatt gondolják, hogy autista, mert nem beszél? Az interneten le van írva egy csomó tünet, ami autizmusra utalhat. Semmi sem igaz rá belőle?

2016. szept. 11. 13:40
 12/14 anonim válasza:
Amikor kisgyerek voltam 2/F mindig egy zsepkendős dobozt nyitogatam és csukogadtam, és mégsem lettem autista.
2016. szept. 18. 00:10
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az autizmusnak nagyon sok megnyilvánulási formái vannak (nem csak annyi amennyit olvasol a neten). A fiam spektrum szélén van: Imádott ajtót nyitogatni és gombokat nyomogatni, ment a többiek után játszani (főleg akik idősebbek voltak), 1,5 évesen egyedül csúszdázott..

1,5 évesen kezdett el beszélni, 2 évesen és 3 hónaposan kezdett csökkenni a szókincse majd megjelent az echolálás. Egy éve pár helyet megjártunk volt aki azt mondta, hogy aspergeres, volt aki azt mondta hogy nem.

A korai fejlesztőben azt mondták, hogy a spektrum szélén van és a tünetek zömében közösségben jelentkeznek 3-4 éves kortól.

Élménymegosztás, vigasztalás és érzelemfelismerés mennyire megy a fiadnak?

Sejtem, hogy most mi játszódik le benned.

Ha biztosra szeretnél menni olyan helyen vizsgáltasd meg ahol kifejezetten az autizmussal foglalkoznak (így megúszol pár fölösleges kört).

2017. ápr. 5. 11:37
 14/14 anonim ***** válasza:
Kedves kerdezo,mi van veletek azota?
2022. szept. 2. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!