Autizmus gyanú? Volt valakinél?
25 hós kisfiam nem beszél ezért ma voltunk vele fejlődésneurológián, gondoltam majd megnyugtatnak, hogy majd fog beszélni és ennyi de nem.
A doktornő autizmusra gyanakszik, mert:
-Nem engedte, hogy megvizsgálja, sírt, hisztizett
-Nem vette fel vele a szemkontaktust
-Sokat mozog, izgőmozgó egész nap
-Nem beszél, régebben mondott szavakat már nem mondja
-Szeret egyedül (is) játszani
- Imád ajtótnyitogatni
Most teljesen sokkolt ezzel, mert én azt hittem, hogy csak nagyon eleven és ennyi.
Figyel mindnekire ha hozzá bezsélnek, figyel a nevére, játszik a gyerekekkel, velünk is játszik, de egyedül is akár, igen, nagyon szereti nyitogatni az ajtókat de ebből nem gondolnám, hogy baja van :(
Imád gyerekek között lenni, örül ha megyünk a játszótérre, mindent kipróbál, játszik, kergetőzik másokkal. Eléggé hisztis, akaratos.
Tudom, hogy nagyon nagyon sok féle autista gyerek van én igazából arra lennék kíváncsi, hogy volt e már olyan , hogy továbbküldték autista gyanúval és kiderült, hogy nem az? Vagy ez már tuti akkor?
Köszönöm
Az én fiam 13, és Aspergeres. (Keress rá, légy szíves!)
Ha a dokinéni ezt mondja, akkor nem ok nélkül, és tudom, hogy ez most sokkol téged, de nem változott semmi. Pont ugyanaz az elven kisgyerek, aki tegnap volt, és nem attól lesz autista, hogy ha ezt most kimondják. Ez veleszületett, már fogantatásnál eldőlt, legfeljebb eddig nem tudtál róla. Most már tudod, na bumm, mi lett más ettől? Semmi.
Majd kaptok egy pontosabb diagnózist, kaptok tanácsokat a nevelését illetően, és minél előbb tudjátok, mi a PONTOS diagnózis, annál egyszerűbb lesz.
Pl. te már tudod, hogy ha néha nem olyan, mint a többiek, az nem azért van, mert nem foglalkozol vele. (Nem áltatlak, ezt is megkapod párszor a sok buta embertől, ha tényleg ilyen jellegű gond van a gyerekkel.)
A lényeg, hogy ez nem olyan nagy tragédia, mint ahogy most elsőre hangzik, pl. az én gyerekemen még mindig csak annyit látnak idegenek, hogy kicsit eleven, sokat beszél, nem mindig fogad szót: átlagos "rosszgyerek". :)
Ettől még természetesen semmi sem tuti...
De szeretném, ha tudnád, hogy ettől még ő is pont ugyanolyan gyerek lesz, mint a többiek (főleg neked), és 99%-ban pont úgy fogtok élni, mint a többi kisgyerekes család.
Nem akarok okoskodni, de azok alapján, amit leírtál ez szerintem sok kisgyerekre igaz...
Nekem is ennyi idős a lányom, bár ő már szépen beszél, de van olyan gyerek a játszótéren, aki ennyi idős és még nem beszél.
A többi:
- az én gyerekem minden orvosnál sír és hisztizik és nem hagyja magát, úgy kell lefogni
- ha az enyém nem akarja, akkor ő sem fog ránézni (sokszor csinálja, hogy szólnak hozzá és csak azért sem néz oda, dacol)
- ő sem áll meg egész nap
- néha ő is eljátszik egyedül, ebben a korban nem is nagyon játszanak egymással a gyerekek, csak egymás mellett
- az enyém is pont ezt éli most, mindig előre zavar minket, csak ő zárhassa be és nyithassa ki az ajtót
Szóval ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy általában ebben a korban ez tök normális viselkedés.
Fel a fejjel!
Kívánom a legjobbakat!!!
Kitöltöttem ezt a tesztet egy papírra leírtam és 0 pontunk lett, ami azt jelenti ez alapján, hogy semmi baja. Nyilván nem ezt veszem alapul, mert mindenképp elmegyünk orvoshoz, de azért nyugtat.
Még nagyon kicsi ahhoz, hogy biztosra ki tudják jelenteni az autizmus spektrumzavart. 3 éves fiamnál is felmerült a gyanú, az utóbbi fél évben több szakember látta (volt aki azt mondta, hogy az és volt aki azt hogy nem az). Fél év múlva vissza kell mennünk és meglátjuk.
Nagyon megfoghatatlan számomra ez a zavar (tüneteket amit említeni szoktak nagyon széles skálán mozognak). Minden esetre a korai fejlesztés sokat segíthet még gyanú esetén is.
Szia!
Pont ugyanebben a cipőben járunk mi is!Az én kisfiam 3 éves,keveset beszél ezért vittem el vizsgálatra.Egyébként mint írtad ő is ettől függetlenül teljesen normális.Eddig bölcsibe járt 1 évig,most ovis.Nekünk ki is mondták hogy autista,bár további vizsgálatok szükségesek.
Nagyon el vagyok keseredve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!