Hogy oldjátok meg az ilyen helyzeteket?
Májusban volt 2 éves a lányom. Most csúcsosodik ki nála a dackorszak, főleg, ha a tulajdonáról van szó. Másokét aránylag tiszteletben tartja némi monológ után ("Az Mancikáé, nem szabad elvenni, nem kérted el.")
A közös udvarban van egy pár hónappal idősebb lány, imádják egymást, sokat játszanak egymással. A kinti játékkészletük nagyjából azonos, csak más színű.
Ma például hintázni akartak, két tök egyforma hinta, másfajta színnel. A másik kislány "hintájába" ültettem bele, és iszonyú krokodilkönnyes hisztit vágott le. A másik lányt nem zavarta.
Végül kénytelen voltam megcserélni őket, annyira kiborult.
Ilyen esetekben, amikor látszólag piszlicsáré dolgon akad ki, mi a helyes hozzáállás?
Miért, mit javasolsz, mit mondjak neki, amikor a bölcsődéből egy másik gyerek motorjával akar hazajönni?
"Minden közös, hozzad csak",hm?
Hát ez tényleg érdekes. Én is megértem a gyereked. Lehet, hogy ez neked zavaros - nekem is az- de nekik teljesen egyértelmű. ÉS meg fogsz lepődni, de bölcsiben/oviban tudják, hogy közös. Ott elfogadják, hogy nem viheti haza, más is használja. Ebből nem lesz gond.
Viszont a kérdés gondolom kizárólag nem erre az egy esetre vonatkozik. Nálunk is kb ennyi idős és rengetegszer csinálja ezt. Én próbálok higgadt maradni, mert a feszültség nem segít. Elég ha az egyikőnk megőrül, az pedig a gyerek :)
"Miért, mit javasolsz, mit mondjak neki, amikor a bölcsődéből egy másik gyerek motorjával akar hazajönni?
"Minden közös, hozzad csak",hm?"
Éppen fordítva! MIVEL a gyerek felfogta, hogy az adott hinta nem az övé, EZÉRT cirkuszolt, mert TE TETTED rossz hintába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!