Tápszeres anyukák segítségét kérem! Hogyan oldjátok meg az alábbi helyzeteket?
A babám 10 hetes, a kezdetek óta tápszeres, Milumil komfort 1 hasfájós tápit kap.Jelenleg kicsivel több mint 5 kiló és eddig újszülött korától kezdve naponta 6x evett, nappal 3 óránként, éjszaka bírta tovább az alvást két felvonásban.
Jelenleg a súlyának megfelelően 130 milit kap,bevallom mindig ugyanannyit kap,be is veri, használom a jól ismert képletet a számoláshoz, mert ha bekevernék neki 250-et, azt is lehúzná, olyan kis mohó.
Este fél 9-kor fürdik, 9-kor eszik utoljára.
Mostanában reggel korábban ébred, így napi 7-szer kér enni.Még nem tudom hogy a hülye időjárás, óraátállítás miatt, vagy kezdődik a fejlődési ugrás nála.
Ti ezt hogy oldottátok meg, kapott többször nagy adagot, vagy osszam el 7 felé a napit? Illetve ha marad így az étkezés, lehet hogy nem elég laktató neki a tápi?
Érdekelne még, hogy ti mikor kezdtétek a hozzátáplálást? Én elvagyok a tápival, viszont hetente kétszer kakil csak a pici. A túl korai hozzátáplálástól félek kicsit, mivel apuci és én is allergiásak vagyunk.
Én annyit adtam a babámnak amennyit kért. Persze megnéztem a táblázatokat, az irányadó számokat, de soha nem számolgattam ki tökéletesen pontosan. Ha éhes volt, kapott enni. Amúgy vékonyka baba volt, iszonyatosan jó étvággyal.
5 hónaposan kezdtem hozzátáplálni.
én is, mint az előttem szóló. néha megnéztem, mennyit kellene ennie, mindig elcsodálkoztam, hogy mennyivel többet eszik, de annyit adtam, amennyit igényelt, figyeltem, néztem, volt, hogy többet kevertem be, igényli-e már a több tápot stb.
4 hónaposan alma, almalé, sárgabarack, aztán 1-2 hét szünet volt, mert nem ízlett még nekik, nem fogadták l, szóval kb. 5 hónaposan kezdtük el mi is.
én nagyobb adagot adnék neki.
a hozzátáplálást a 4. honaptol kezdtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!