Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak ha az utcában...

Mit csináljak ha az utcában lakik egy nő aki nem hagyja a gyerekeket játszani?

Figyelt kérdés

Az utcából a gyerekek 10-12en szoktak együtt játszani. Fociznak, tollasoznak, labdáznak, bujócskáznak stb. Szerintem ezzel nincs semmi gond. Mivel kb. óránként megy el kocsi az utcába ki szoktuk engedni a gyerekeket az utcára is labdázni.

Van egy nő az utcába aki mindig a gyerekeket figyeli és ha elgurul a háza előtt a labdájuk kijön és beviszi a labdát és ne adja vissza nekik. Folyton mondja, hogy ilyen rosszak meg olyan rosszak a gyerekek, pedig nem csinálnak semmit. Múltkor kihívta már a rendőrséget is, hogy nem lehet megmaradni a labda pattogástól.

Lehet az ilyennel csinálni vmit?

A gyerekek 4 és 13 éves kor között vannak.

2010. ápr. 20. 21:40
 1/9 anonim ***** válasza:
ez nagyon gáz. sajnos nem lehet csinálni vele semmit szerintem. esetleg azt h megprobáltob ti szülök beszélni vele. vagy a gyerekek egyszerüen nem arra játszanak amerre a néni lakik.
2010. ápr. 20. 21:52
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Már próbltunk beszélni vele, de annyit értünk el vele, hogy köözölte, hogy milyen rossz szülők vagyunk, mert nem szólunk rá a gyerekekre. Mondtuk a gyerkőcöknek, hogy próbálják elkerülni, de az egész utca kb. 200m és pont az utca közepén lakik a labda meg néha odagurul.

2010. ápr. 20. 22:02
 3/9 anonim ***** válasza:
első vagyok. az igy nem jo. :( sajnálom h vannak ilyenek, neki akkor tuti nincsenek gyerekei akik fociztak volna valaha.
2010. ápr. 20. 22:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Vannak gyerekei, de nem állnak szóba az anyjukkal.
2010. ápr. 20. 22:27
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Nekünk is volt ilyen bácsi az utcánkban.Rengeteg labdánk odalett.:(

Ha a szép szó nem használ neki akkor tuti,hogy valamilyen pszichés gondja van,neki öröm,hogy kötekedhet valakivel...

Hagyjátok figyelmen kívül,ha szól,ha meg rendőrséget hív nem gondolod,hogy kiszaladgálnak majd neki óránként a labdázó gyerekek miatt.Csak hívja ki őket,majd jól leteremtik,hogy ne szórakozzon!!

Sokat bosszankodsz emiatt,de próbálj felülkerekedni ezen.A gyerekek csak játszanak,semmi gond nincs ezzel,neked van igazad!

2010. ápr. 21. 07:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Lehet azért is csinálja hogy direkt idegesítsen benneteket. De lehet féltékeny. Bár az is lehet hogy ilyen befelé forduló.

Én még megpróbálnám a helyedben azt, hogy sütök sütit és átmegyek a gyerekemmel hozzá átvinni a sütit. Vissza csak nem fogja adni.

Olyan edényben vigyétek amit ott is tudtok hagyni nála, hogy ha vissza akarná adni, akkor a kezébe nyomjátok aranyosan és elviharzotok, de udvariasan.

Próbálkozzatok a bizalmába férkőzni, hogy ő is fontosnak érezze magát. Lehet hogy pont ez baja. Meg pláne ha a gyerekeivel is rosszban van ki tudja mi járhat a fejében.

Lehet hogy régen elkövetett hibákat a gyerekivel szemben, de már megbánta. Lehet szívesen veszi majd a közeledést, törődést. Éppen annyit szabad csak amennyit látjátok, hogy elég. De lehet az első falba ütközések után, ha látja hogy őszintén szeretnétek vele jóban lenni, tőrödni vele és tényleg érdekel titeket a hogyléte, a tanácsai stb, lehet megenyhül.

Próbáljátok ki! Hátha bejön! De nem szabad túl erőszakosan sem! Ahogy látjátok hogy nem zavarja. De a kezdeti kudarcok után sem szabad feladni!! Mert lehet kéreti magát! Az arany középutat kell megtalálni nála! Ami nagyon nehéz! De próbáljatok pozitívan közelíteni! Óvatosan, lassan de kedvesen és határozottan!

Majd írd meg elértetek e vele valamit!

Én úgy gondolom, hogy igazából minden emberhez van út.

Egy gyermek szeretete, rajongása, kedvessége egy idős ember felé talán meg tudja nyitni a szívét.

Egy kedves gesztus, egy süti, egy csokor virág, egy bonbon, ilyesmik.

Most jön az anyák napja úgy is, mivel nem járnak a gyerei, lehet jól esik majd neki ha egy csokor virággal köszöntitek fel. A gyerekek.

Ha nem veszi el akkor oda kell tenni az ajtaja elé, vagy ha kapu van akkor beakasztatni egy kis versikével.

Szerintem, illetve bízom benne eléritek hogy érezze hogy fontos ő is.

Amikor a gyerek kint játszanak akkor pedig menjen oda hozzátok szülőkhöz, vagy át a szülőkhöz, akkor se legyen kirekesztve. És nagyon fontos, hogy a tanácsait, megjegyzéseit mind pozitívan kell felfogni és nagyon kedvesen kezelni, mert arra nem tud mit lépni.

Vagy akár egy anyukáról, nagymamáról készült képet megmutatni, fiatalkorit, egy fényképnézegetés ürügyén, hátha eszébe jut a saját fiatal kora, játszásai stb.

Vagy épp a gyerekek nagymamája jöjjön el látogatóba és valahogy hátha két hasonló korú hölgy könnyebben találna közös hangot.

Ezek jutottak most eszembe!

Első körben próbáljatok meg nagyon pozitívan, kedvesen, udvariasan közeledni!

Ami tudom, hogy nehéz! De minél mogorvább annál kedvesebbek és elfogadóbbak legyetek. Erre nem tud mit reagálni!

Ha kell vigyétek el a gyerekeket máshova játszani, lehet hiányozni fog neki a gyerekzsivaj. Ha a labdákat elteszi mindig, lehet ott nézi az ablakba a gyerkőcöket mikor játszanak.

Ha pedig semmiképp sem sikerül, akkor hagyjátok a csudába és próbáljatok másik helyre menni.

2010. ápr. 21. 12:19
 7/9 anonim ***** válasza:
üssétek le.
2010. ápr. 21. 13:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Azt nem lehet megoldani, hogy a szülők váltva, mondjuk óránként kinn legyenek, hogy az elgurult labdának esélye se legyen eltűnni? Egy "figyelő szolgálatra" gondoltam. :)
2010. ápr. 21. 18:09
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a tanácsát.

Megpróbálunk jóba lenni vele, talán az lesz a legjobb.

2010. ápr. 21. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!