Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Autista? Kicsim két éves. Nem...

Autista? Kicsim két éves. Nem szereti a gyerekeket, eddig "csak " fél tőlük, most már bánt mindenkit a játszón, aki a közelében van. Csak velem szeret játszani is, pakolászik, ide-oda. A játszóteret szerintem unja, fél óra után menne haza.

Figyelt kérdés
Szemkontaktus van, de néha olyan furán feszíti magát.
2011. máj. 25. 12:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezek közül egy sem az autizmusra utaló jel. Nem kell rögtön a beteget látni benne. Add közösségbe, az segít.
2011. máj. 25. 12:37
 2/5 anonim ***** válasza:
mégis mire alapozod hogy autista?azért bántja a gyerekeket?vagy mert unja a játszóteret?az lehet hogy figyelemzavaros,nem ettől még autista.Ha aggódsz kérdezz meg egy szakembert,hogy minél elöbb szakszerű segítséget kapj.De énszerintem nincs okod aggodalomra,csak nem találja a helyét.
2011. máj. 25. 12:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy 3 éves kor előtt nem nagyon diagnosztizálják ezt a betegséget. de persze vannak vizsgálatok korábban is, amik alapján el lehet indulni, hogy minél előbb kiderüljön HA baj van. Nagybetűs HA, mert azok alapján, amit leírsz, könnyen lehet, hogy csak ilyen a természete a picinek, kevésbé oldott, félénk. Sok hasonló gyereket láttam már, akik hasonlóan viselkedtek, ahogy te írod a kicsidről .

Nem tudom, hogy gyerekorvos, védőnő látta e már, ők mit gondolnak róla? Nem nagyon vagyok jártas a témában, azt leszámítva, hogy pár éve a barátnőm kisfiáról kiderült, hogy sajnos beigazolódott az anyuka félelme, autista a kicsi. Náluk 4 évesen diagnosztizálták, sokadszori nekifutásra. Náluk azon kívül, amit te is írtál, volt még elég sok tünet, amire nagyon emlékszem, hogy borzasztóan érzékeny volt az erősebb hangokra pl.

2011. máj. 25. 12:43
 4/5 anonim ***** válasza:

ezt így ennyiből senki nem fogja tudni.

ha gyanakodsz, vidd el orvoshoz.

2011. máj. 25. 12:45
 5/5 anonim ***** válasza:

szia, az én kislányom is fél a gyerekektől, bár neki van már pár rossz élménye, és amúgy is érzékenyebbaz átlagnál. ő nem agresszív mondjuk. de ha pl. én elkezdenék vkivel beszélgetni, elhúz onnan, vagy mondja hogy menjünk haza. más gyerekkel nem játszik, nagyon ritka, hogy egy-egy nagyobb gyerekkel szóba áll, kisebbel vagy hasonló korúval tutira nem. ő is csak velem szeret játszni, és igényli is hogy ott legyek mikor játszik. a megszokott játszótereket unja, viszont mostanában megyünk más játszókra is, ahol mér rég vagy egyáltalán nem voltunk, és ott jól érzi magát. onnan nem akar eljönni 10 perc múlva. amúgy mi jártunk korai fejlesztőbe, nem autizmus gyanúval, más miatt, hipotón volt, és lemaradt kicsit a pszichomotoros fejlődése emiatt, már rendbejött szerencsére, de az autizmus végig nem merült fel mint gyanú. ő amúgy olyan típus, hogy nagyon hamar kiitanul egy-egy játékot, és onnatól nem érdekli, már kicsi babának is ilyen volt. mindig új dolgok kellenek neki, amúgy nagyon okos kislány, sok midnenben előrébb van, mint a korának megfelelő átlag ( a legutóbbi korai fejlesztős felmérés szerint).

szóval ő ilyen hiperérzékeny, kicsi korában is nagyon irritábilis volt, most is az.

javaslom, ha aggódsz, hogy keressétek fel az illetékes korai fejlesztő központot, a védőnő meg tudja mondani, hov a kell fordulnotok, és akkor ott megnézik a kicsidet.

2011. máj. 25. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!