Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy szoktassam le a csípésrol?

Hogy szoktassam le a csípésrol?

Figyelt kérdés
19 hónapos a lányom,állandóan belecsíp a kisgyerekek arcába,már legalább fél éve csinálja,mit tegyek?Állandóan lesni kell,nehogy lekarmoljon valakit.Nem bántani akarja oket,csak játékbol.
2010. ápr. 19. 14:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Minden alkalommal elveszed a kezét, és a szemébe nézel, leguggolsz mellé, és határozottan mondd: nem szabad!
2010. ápr. 19. 15:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Ezt mondogatom már fél éve,hogy nem szabad,de akkor is csinálja.Azért koszi!
2010. ápr. 19. 15:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, nem akarlak megbántani, de ezek szerint nem vagy elég erélyes... HAtározottan, hangosan szólj rá, csúnyán nézve... Ha kicsit megretten, legörbül a szája, akkor jó. Ne érts félre, nem ijesztegetni kell a gyerekedet, de az ilyen kicsik nem is annyira a szavakból értenek, hanem a gesztusokból, hagsúlyból. Éreznie kell, hogy anyának NAGYON nen tetszik, amit csinál, hogy valami rosszat, nbem helyeset tett.

Múltkor várakoztunk az orvosi rendelőben, volt ott egy anyuka a kétéves fiával. A kisfiú folyamatosan zajongott, sikítozott, trappolt, verte az ajtót, már engem is nagyon idegesített, hát még bent a rendelésen az orvost, akihez minden behallatszik. Anyukája ült a széken, és folyamatosan "manóóó, neeeem szabaaaad, ne csináááááld" ezt mondogatta, de inkább csak motyogta magának, és közben meg egyfolytában vigyorgott a gyerekére, és büszkén pislogott körbe, hogy lám, neki milyen vagány fia is van. Szóban lehet, hogy rászólt a gyerekre, de valójában egy cseppet sem fegyelmezte. Naná, hogy a gyerek rá se hederített az anyjára. Ezt csak azért írtam le, hogy érzékeltessem, sokszor nem az a lányeg, hogy MIT mondunk, hanem hogy HOGYAN.

2010. ápr. 19. 17:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Eddig is volt,hogy már rákiabáltam és rácsaptam a kezére,de ha kicsit csapok rá,akkor nevet,azt hiszi,hogy játék,ha meg nagyobbat,akkor meg sír.Mások elott nem szeretek hangosan rászólni,de majd azért megpróbálom erélyesebben.
2010. ápr. 20. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!