2 éves kisfiam még nem beszél. Aggódjak? Mit csináljak? A többiek ilyen korban már profik?
Az én fiam 27 hónapos. 1 hónapja még semmit se beszélt, még csak a szótagokat se.
Most 1 hónap alatt 30 szava lett, egy része érthető egész szó (fű, fa , ház, labda) egy része olyan amit te is írtál hogy ci (maci) baba (papagáj) szá (száj és szárny is) bap és lep (sapka és lepke) és egy része pedig hangutánzó szó (vava, hápháp,röfröf,mekmek, nyihaha).
Én is rengeteget olvastam neki, kicsi kora óta énekelek, mondókázok, és nem igazán köti le, plusz semmi újat nem csináltam egy hónapja, szóval én nem tudom mihez kötni a fejlődést.
Egyszer csak átlendülnek egy ponton és normálisan beszélni kezdenek.
Én hiába is ismételteném vele a szavakat helyesen, nem mondja utánam amig nem kész rá. Persze mikor sikerül, nagyon megdícsérem, de nem látom hogy ez újabb "produkcióra" sarkallná.
Egyébként én utánajártam, mivel már nagyon aggódtam. A logopédus szerint megkésett beszédfejlődésről akkor beszélnek, ha egy kislány 2 egy kisfiú pedig 2 és féléves koráig semmit se mond.
Úgyhogy a te kisfiad se számít ennek szerencsére:)
Türelem, neki több idő kell, mint az én gyerekemnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!