Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves kisfiam még nem beszél....

2 éves kisfiam még nem beszél. Aggódjak? Mit csináljak? A többiek ilyen korban már profik?

Figyelt kérdés
A szavakat az első szótagokkal nevezi meg, a pipa( cumi) az pipi, a kék az ké, a piros is pi, a teregetés a teeeeee. A papát mamát kakát stb, már régóta mondja csak a többit nem kezdi el. Ha valamit akar és nem értjük akkor megmutatja.Olvasok neki meséket, meg foglalkozunk vele elég sokat,de nem tudom hogy mihez kezdjek. Nálatok mennyi idő volt, míg a szótagoktól eljutott a beszédig?
2010. ápr. 19. 08:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Az enyém is két éves kora után kezdett el csak beszélni, de akkor rohamtempóban. Két évesen kb. ott tartott, mint a tiéd. És olyan 28 hónapos lehetett, amikor már kimondott rövid szavakat (ágy, ház, stb.), aztán onnantól kezdve már heteken belül több szótagú szavakat is. Most pont két és fél éves és már mondatokat is mond (bár még nem mindig helyesen).
2010. ápr. 19. 08:52
 2/6 anonim ***** válasza:
Én csak annyit tudok hozzá szólni ,hogy februárban töltötte a 2 évet a kislányom és folyékonyan tisztán beszél mondatokban!Viszont a kisfiam kb. 2 évesen kezdett el beszélni és kb. úgy mint a te kisfiad meg ő is mutogatott!Mindig kijavítottam a rövid vagy értelmetlenül hangzó szavakat és vissza mondattam vele helyesen amiért nagyon megdícsértem!Mire kezdtük 3 évesen az óvodát ő is gyönyörűen beszélt és nem volt szükség soha logopédusra sem!
2010. ápr. 19. 08:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Az én fiam 27 hónapos. 1 hónapja még semmit se beszélt, még csak a szótagokat se.

Most 1 hónap alatt 30 szava lett, egy része érthető egész szó (fű, fa , ház, labda) egy része olyan amit te is írtál hogy ci (maci) baba (papagáj) szá (száj és szárny is) bap és lep (sapka és lepke) és egy része pedig hangutánzó szó (vava, hápháp,röfröf,mekmek, nyihaha).

Én is rengeteget olvastam neki, kicsi kora óta énekelek, mondókázok, és nem igazán köti le, plusz semmi újat nem csináltam egy hónapja, szóval én nem tudom mihez kötni a fejlődést.

Egyszer csak átlendülnek egy ponton és normálisan beszélni kezdenek.

Én hiába is ismételteném vele a szavakat helyesen, nem mondja utánam amig nem kész rá. Persze mikor sikerül, nagyon megdícsérem, de nem látom hogy ez újabb "produkcióra" sarkallná.

Egyébként én utánajártam, mivel már nagyon aggódtam. A logopédus szerint megkésett beszédfejlődésről akkor beszélnek, ha egy kislány 2 egy kisfiú pedig 2 és féléves koráig semmit se mond.

Úgyhogy a te kisfiad se számít ennek szerencsére:)

Türelem, neki több idő kell, mint az én gyerekemnek is.

2010. ápr. 19. 09:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam annak idején már elmúlt két és fél éves, amikor elkezdett beszélni, viszont rögtön mondatokat mondott. Ő ilyen típus volt, (a mai napig ilyen, most kilenc éves) csak akkor mondta, amikor már úgy beszélt, mint mi. Azóta sem szereti a felesleges beszédet, viszont sokkal választékosabban beszél és felnőttesebb dolgokat mond, mint a vele egykorúak.
2010. ápr. 19. 21:51
 5/6 anonim válasza:
Az én kisfiam elmúlt 3 éves,már óvodába járt 2 hónapja,amikor elkezdett beszélni,de akkor folyamatosan.Azóta reggel ébredéstől este lefekvésig beszél.Még nem vagytok elkésve.A fiúk egyébként is lustábbak.
2010. ápr. 20. 07:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 2,5 évesen még babanyelven beszélt. Semmi érthető szót nem mondott. Rá 2 hónapra már szinte mindent mond. Hihetetlen tempóban fejlődött a beszédkészsége. Úgy hogy ne aggódj!
2010. ápr. 21. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!