Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen egészséges, energiadus...

Milyen egészséges, energiadus ételek vannak amik hízlalnak?

Figyelt kérdés

Nem kövér gyermeket szeretnék, de igy látom, a magasságához képest alacsony a sulya, illetve hiába van egészséges határon, kicsit vékonynak tűnik a gyermek ill lassabban nő, lassabban hízik.

Egy évesen 10,7 kg 77 cm volt, 2 évesen 13,5 kg 92 cm.

Most 27 honaposan 13,5 kg 93 cm.

Tehát relative magas méret mellé átlagos csak a sulya és stagnálnak a méretek.

Bonyolultakat nem tudok főzni de szivesen olvasok tanácsokat.

Bölcsiben állitolag jol eszik, itthon a vacsi olyanok pl spenot vagy almafőzelèk, v főtt krumpli csirkehussal,

vagy tejbegriz...

2016. aug. 4. 07:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem avatkoznék bele az étkezésébe, hacsak az orvos nem kifejezetten ezt javasolja. Most mondhatnám, hogy sok lassan felszívódó szénhidrát, természetes cukron, teljes kiőrlésű gabonafélék, de ha most megváltoztatod az étkezési szokásait, később csúnyán visszaüthet. Úgy tűnik, nem válogatós, normálisan étkezik, úgyhogy neki ilyen az alkata. Nem lehet egy gyereket minden szempontból beleszuszakolni abba az előre elképzelt kockába, ami egy nem létező, ideális gyerekre illene. Ő ilyen. Ha kétségeid vannak, vidd orvoshozz, ne kíséletezz a saját szakálladra.
2016. aug. 4. 07:32
 2/10 anonim ***** válasza:

Alkatilag vagyok vékony, viszont gyerekként sovány voltam, nem túl jó étvággyal. Pontosabban húst ettem zöldséggel, semmi hízlaló nem ment le, tejet, péksütit, édességet utáltam. Egész gyerekkorom arról szólt, hogy ez a gyerek biztos beteg, orvosokhoz vittek. Pedig semmi bajom nem volt. Bár valóban ijesztően vékony voltam. Felnőttként marha jó étvágyam van, mindent megeszek, mégsem híztam el, sőt terhesség alatt sem sok jött, pont ideális a súlyom. Tehát nem a kaja mennyisége miatt voltam sovány gyerekként. A tápanyag elég volt a fejlődésemhez.

Ezzel csak azt akarom mondani, ha az alkata ilyen felesleges belébeszélni, hogy bármiféle étkezési problémája van.

2016. aug. 4. 07:48
 3/10 anonim ***** válasza:

2 év után évi 2 kg-t "kell" hízni a gyerkőcöknek.

Az én 4 éves lánykám nincs még 14 kg.

2016. aug. 4. 08:01
 4/10 anonim ***** válasza:
első vagyok: magasság meg kb 6 cm évente. ne mérd sűrűn a gyerkőcöt
2016. aug. 4. 08:01
 5/10 anonim ***** válasza:
Nincs semmi baj a súlyával. Fiam 98-99cm volt 2 évesr és 12,5kg és még azzal sem volt gond.
2016. aug. 4. 09:09
 6/10 A kérdező kommentje:

Értem, de pont abban nem vagyok biztos, hogy elegendő tápanyaghoz jut e a fejlődéséhez.

Vagy nem tudom a növekedést, erősödést milyen vitaminok segítik jobban?

2016. aug. 4. 12:47
 7/10 A kérdező kommentje:
5-ös. Reggel amikor ébred, fekve nyújtózkodik, totál beesett has, és kint az összes bordája..
2016. aug. 4. 12:53
 8/10 A kérdező kommentje:

Olyankor még a csípő-vagy medencecsontja is tisztán kivehető...

Ez normális?

2016. aug. 4. 12:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Teljesen normális.
2016. aug. 4. 14:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha durván akarok sarkítani, akkor egy étel vagy egészséges, vagy hízlal.

Inkább egészséges ételeket adj neki. Változatosan kosztoljon.

Nem baj, ha vékony alkat, nem lesz hamar elhízott, tud intenzíven mozogni, nem lesz diabéteszes vagy magas vérnyomásos.

Teljesen rendben van a gyereked!

2016. aug. 9. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!