Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egyszer nem annyira egészsé...

Ha egyszer nem annyira egészséges ételt kap, ártok vele?

Figyelt kérdés

Másfél éves a gyerek. Eddig tényleg nagyon odafigyeltem, hogy sok zöldség, gyümölcs, semmi iparilag finomított vagy adalékanyagos cucc.

Viszont most az apjával rákívántunk nagyon a rakott krumplira, amit én elég sok Vegetával készítek.

Ha most az egyszer ilyen ételt kapna, belefér még? Vagy inkább főzzek neki külön valamit?

2015. dec. 20. 00:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
74%
Nem lesz semmi baja tőle. Hisz nem kilószámra ette :)
2015. dec. 20. 00:25
 2/16 tothp ***** válasza:
17%

Mondjuk rakott krumplit vegeta nélkül.

Annak a nagy része só. Általában a sózással van a baj.

Egy esettől nem lesz baja, legfeljebb, hogy ízleni fog neki és egyre kevésbé fogja elfogadni a kevésbé ízesitet kajákat. Szóval hosszútávon ártasz neki, de ezt kicsit később ugyan, de úgyis megteszik helyetted az ovodai konyhán.

Fűszerezd utólag azt, amit ti esztek.

Mióta a gyerekeink "emberkaját" esznek, nagyon kevés sót használunk. Ők így szokják meg, szeretik. Én néha rosszul vagyok, annyira iztelennek érzem.

2015. dec. 20. 00:29
 3/16 A kérdező kommentje:

Sótlan ételekhez van szoktatva. Arra gondoltam, hogy egyszer "kirúgunk a hámból".

A vegetát bele kell sütni, utólag nem tudom rátenni.

Más ételeknél a sót, borsot utólag, tányéron tesszük rá magunknak, neki kimarad.

Most egy ilyen elhajlást tervezek, rendszert nem szeretnék csinálni belőle.

Gyorsétteremben is életében kétszer volt, mindkét alkalommal egy darab sültkrumplit kapott. Utána meg vizet, hogy igyon, amennyi jól esik.

2015. dec. 20. 00:37
 4/16 A kérdező kommentje:

Töltött paprikát én például irgalmatlan mennyiségű sóval és édesítőszerre eszem.

Az alap kaja sótlan és némi cukor van benne. Aztán a tányéromon teleszórom édesítővel és sóval, mert úgy szeretem. A gyerek a finomított verziót kapta belőle. Bors se volt benne.

2015. dec. 20. 00:39
 5/16 anonim ***** válasza:
92%
Másfél évesen már rég azt kellene ennie amit ti esztek.
2015. dec. 20. 00:54
 6/16 tothp ***** válasza:
7%

Az én véleményem, és ehez tartom is magam:

minél később szokik rá a sósra, cukrosra, annál jobb.

Mi felnőttek már el lettünk rontva.

édesítőszert soha. még magamnak se. A borssal van a legkevesebb bajom. Természetes fűszer. Én magam használom. értelemszerűen a gyerek csak "molekulákat" kap belőle.

2015. dec. 20. 00:59
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj ne màr. Olvassatok màr utàna a sò kell a szervezetnek!!! Muszàj,elengedhetetlen, mellèkesen az ètel is ìzetlen tőle,az agyba főbe cukrotàs tènyleg felesleges de az agynak szüksège van cukorra,tehàt egyiket sem cèlszerű kizàrni az ètrendből,az s fontos hogy Nàtrium-klorid legyen ne kàlium klorid,a cukorbòl meg a xilit a legjobb de nem hal bele senki ha rèpa cukrot hasznàl de mèrtèkkel. Màr a babànak is èrdemes hasznàlni minimàlis fűszert. Kèrdező hasznàlj sòt a vegeta helyett,sokkal jobb,de a vegetàtòl sem lesz baja.
2015. dec. 20. 06:53
 8/16 anonim ***** válasza:
* cukrozàs
2015. dec. 20. 06:54
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Neked kellene átállnod a középútra. Nem tudod a gyereket sokáig átverni, ő is azt akarja enni amit ti...
2015. dec. 20. 07:16
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Van baj...ugye tisztában vagy vele, hogy túlzásba viszed? A szervezetnek kell a só és a cukor, persze mértékkel.

A nevelt lányom anyja is ezt csinálja, a gyereknek meg minden túl fűszeres, ami egy picit is ízesítve van, és alig eszik. 12 éves

2015. dec. 20. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!