Ha egyszer nem annyira egészséges ételt kap, ártok vele?
Másfél éves a gyerek. Eddig tényleg nagyon odafigyeltem, hogy sok zöldség, gyümölcs, semmi iparilag finomított vagy adalékanyagos cucc.
Viszont most az apjával rákívántunk nagyon a rakott krumplira, amit én elég sok Vegetával készítek.
Ha most az egyszer ilyen ételt kapna, belefér még? Vagy inkább főzzek neki külön valamit?
Azért az se normális, hogy egyáltalán semmi sót nem tesztek a gyerek ételébe. Egyrészt a szervezetnek kell a só, másrészt ha erre szoktatod, se az oviban, sem az iskolában, sem másoknál vendégségben semmit nem fog megenni, mert elviselhetetlenül sós lesz neki. Úgyhogy tessék szépen emberi mértékben megsózni az ételeket még főzés közben, mert ennek így rossz vége lesz.
Ja, és egészen nyugodtan csinálj rakott krumplit, akár vegetával is, ha úgy szeretitek, csak ne rakj bele olyan brutálisan sokat.
Ja, egyébként ezzel a "sótlansággal" állati hiteltelenek lesztek ám, ha azt látja a gyerek, hogy ti a tányéron még lapátoltok sót az ételre, csak vele etetitek az íztelen kajákat.
A sotlant ugy ertettem, hogy keves so. Ergo nem kap chipset es agyonsozot eteleket. A tulzott sofogyasztast korlatozom.
Ez az etetl viszont nagyon sok sot (es izfokozot) tartalmaz.
Értő olvasás. Írtam, hogy ÉN a töltött paprikát sok sóval eszem. Ezt az egy ételt valamiért sósan szeretem. A többit kevés sóval eszem.
Ha figyelmesen olvasnál, látnád, hogy nem azt írtam, hogy MINDENT sósan eszünk, hanem én, egyetlen ételt eszek sósan. Kérlek, mielőtt kioktatsz valakit, inkább figyelmesebben olvass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!