Volt, akinek 2 évesen még semmit sem mondott a gyereke?
Sziasztok! El vagyok keseredve, 2 éves lesz e hónapban a kisfiam és semmit sem beszél, 1-2 szó max!
Orvos szerint semmi baj, mert egyébként mindent megért és okos, de se állathangok semmi.. (régebben több szót mondott és állathangokat is utánozott de már nem)
Légyszi, csak olyanok írjanak, akiknek ugyan ez volt, negatív kommenteket nem kérek így is eléggé aggódom!
A nevelt lányom húga is ilyen. Apa, anya, alma, víz...ennyi. állathangokat utànoz, betűket felismeri (keménylapos képeskönyv sorozat babáknak, az abc betűivel), azokat mondja is. Mondókákat, gyerekdalokat mutogatja.
Doki szerint semmi gond, csak mivel babajelnyelvet tanítottak neki, amit a család megért, nincs rákényszerülve a beszédre, hiszen kommunikálni így is tud.
Engem le szoktak pontozni azért, amit írni szoktam erre :)
Kétszer éltem át ugyanezt. Elsőnél kiderült, hogy komolyabb a baj, másodiknál el sem akartam hinni, hogy ő sem szólal meg. Viszont másodjára már úgy tűnik nem szervi baj van, hanem egyrészt pont a beszédfejlődés kritikus szakaszában volt nagyon sokszor beteg, másrészt tele volt a füle kőkemény fülzsírral. Orvos csak több hét alatt tudta a kórházban kiszedni. Most négy éves és most indult be neki.
Azt tudom tanácsolni, hogy vidd el fülorr gégészhez hallásvizsgálatra, neurológiára és közben te kérj időpontot a nevtanba vizsgálatra. És ne hagyd magad lebeszélni, mert én ott rontottam el, hogy hittem mindenki másnak, aki csak azt tudta mondani, hogy ó hát fiú és később fog beszélni
Szomszédom gyereke 2,5 évesen csak azt mondta, hogy anya, semmi más szót se. Kb 3 évesen se mondott többet. Nagyon lassan indult be később is a beszéde, most 6 éves most már mondatokban beszél de még mindig érezni a beszédén hogy nem eléggé folyékony, sokszor mintha "törné a magyart".
Logopédushoz járatták meg tornára, de semmilyen szervi bajt nem találtak nála. Neki mondjuk a mozgásfejlődése is lassabb volt az átlagnál mikor kicsi volt, és a szobatisztaság is későn, 3,5 évesen jött el neki.
Nekem 2 fiam van(7 és 10évesek)
Mindkettő 15hós kórátol 'beszélt'😊fokozatosan.
Tesóm fia,auguszt.ba lesz 2éves...éssss 'hablatyol'😕 egy szavát nem érteni...
Nekem kicsit fura...de azt mondják :minden gyerek más...
Hja!Nővérem 3!évesen kezdett el járni és beszélni....nem találtak semmi elváltozást az orvosok.Azóta 'bepótolt'mindent..-Fejlesztő pedagogus,NB2-be kézilabdázott 20 évig😊😉👍....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!