Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rosszul evő gyerekek szülei,...

Rosszul evő gyerekek szülei, ti hogy reagáljátok le amikor egy falatot sem eszik a gyerek?

Figyelt kérdés
Néha alig tudom magamat tűrtőztwtni a dühítő , amikor pl. egyetlen fala tót sem hajlandó enni. Van néha leszarom tabletta és olyankor úgy vagyok vele , hogy ha éhes úgy is eszik. De hihetetlen , hogy reggel eszik fél szelet kenyeret 2 dl kakaóval és sem tízórai sem ebédet nem eszik.
2016. júl. 28. 15:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

Én kapkodom a leszaromtablettát, de van amikor nem használ. Kb heti egyszer bőgök miatta és van amikor kiabálva küldöm a szobájába, főleg amikor a kedvencét főzöm vele együtt (mert az elvileg meghozza az étvágyát). Röpke 3 órahossza. És csak forgatja a szájában az első falatot 5 percig majd közli, hogy nem éhes és kiköpi..

Mondjuk ő az orvos szerint is vékony. Folyamatosan kivizsgálásokra járunk. Elvileg minden ok. Igazából akkor szoktam kiborulni, mikor idegenek kezdik el ecsetelni, hogy finomat kell neki főzni, mint ez a 63%-os.

2016. júl. 28. 16:10
 12/17 anonim ***** válasza:
55%

naponta kb. 4x elé teszem a kakaót, az mindig elkopik.

Általában milumil junior 3 ból kapja, ez engem megnyugtat.

Szerencsére ritkán vannak ilyen napok. A banán és a pizza is be szokott jönni, de csak vacsorára az apjával. Szintén 2,5 éves.

2016. júl. 28. 16:23
 13/17 anonim ***** válasza:
85%

Ugyanez a helyzet a 4 évesemmel. Amikor 2 éves volt, ahogy írod ijesztően keveset evett. Kiprobaltuk azt a tanácsot, hogy ne adjak fogára valót, majd eszik, ha éhes. Az lett belőle, hogy a soványka fiam nem evett két napig szó szerint semmit, pedig elé voltak téve óránként újabb és újabb ételek.

Akkor a férjem kiakadt, innentől minden nap egy-két alkalommal olyan ételt kap, amit szeret. Van amikor csokit. Le lehet pontozni!

Arra jöttünk rá, ha békén van hagyva, megkostolja amit mi eszünk és apa tányérjabol akár egy felnőtt adagot is megeszik abból az ételből, amit a saját tányérban turkál. Még egy tapasztalat, csoki éves után megjon az étvágya, sokkal többet eszik utána mint egyébként. Cukorkát nem kap, az más kategória.

Még egy ötlet, egy féregtelenítest érdemes csináltatni, homokozóbol könnyen össze lehet szedni belferget, amitől lehet étvágytalan.

2016. júl. 28. 17:30
 14/17 anonim ***** válasza:
Még egy pont a nasinak. Az nálunk is segít. (mondjuk a pontozásunkon biztos nem, de nem is számít)
2016. júl. 28. 22:55
 15/17 anonim ***** válasza:

Már nem érdekel! Nyilván arra ügyelek,hogy zöldség, gyümölcs minden nap meglegyen, de már nem érdekel, ha reggel éppen hogy egy fél zsömlét eszik meg valamivel. Akkor annyi elég volt neki. Ha éhes úgyis kér.

Főleg, ilyenkor nyáron eszik kevesebbet. 4,5 éves. A szerencsém talán annyi,hogy oviban jól eszik. Sőt olyanokat is, amit itthon egyáltalán nem! :) Csorda szellem. Pedig mi is minden étkezést együtt csinálunk, mégsem eszik itthon jól.

Tavaly még idegesített, most már elfogadtam,hogy ilyen. Lehet,hogy két év múlva meg el sem tudom venni előle a kaját!

2016. júl. 29. 06:29
 16/17 anonim ***** válasza:
A bátyám fia és a barátnőm lánya ilyen nem evő. Mindkettő oxigénhiánnyal született. Lehet ezzel is összefügg. Amikor nálam van a fia( ez titok) nem szoktam szólni neki, hogy kaja van hanem kikészítem és a fiammal odaűlnek és esznek. Tehát semmi erőltetés. De állandóan ebben élni biztos idegörlő. A másik, hogy azért mert kissebb a súlyuk az semmit nem számít, persze amíg jól érzik magukat. Mi felnőttek sem vagyunk egyformák. Kitartás.
2016. júl. 29. 08:29
 17/17 anonim ***** válasza:
89%

Türelem,komolyan!!!!Az idő megoldja,hidd el!

Néhány évvel ezelőtt én is pont ilyen kétségbeesett voltam,mint te.Teljesen mindegy volt,mit készítettem,alig néhány féle ételt evett meg a kisfiam,abból sem túl sokat.Talán ez életkori sajátosság egyes gyerekeknél,mert ő is nagyjából 1,5 évesen kezdte a "kajasztrájkot" és 2-3 éves kora körül tetőzött.

Szóval amikor oviba került,vártam a csodát,hogy majd a társaival való evés segít,de nála nem így volt.Persze állandóan idegeskedtem,sírtam,kiabáltam,erőszakoskodtam,szépen,csúnyán kértem, trükközve,vagy úgy,hogy nem is érdekel...Minden evés harc volt.Sőt,kb. 4 éves koráig én etettem,mint egy csecsemőt.

Húst egyáltalán,semmilyen formában nem akart.Ez egyébként furcsa,mert én vegetáriánus vagyok,természetesen ő mindig kapott (volna).Megvádoltak azzal is,hogy biztosan én vagyok az,aki megvonja tőle...pedig nem így volt.

Így teltek az évek.Aztán egyszer csak kezdett változni,fogalmam sincs,hogy miért.Mindent ugyanúgy csináltam/csinálok,mint korábban.

Most lassan 8 éves és szinte mindent megeszik,húst is.Persze vannak kedvencei,amit előnyben részesít,de hát mindenki így van vele,szerintem.

Anno kaptam javaslatokat,hogy mi hozná meg az étvágyát.Az orvosunk ajánlotta a Béres cseppet,különböző vitaminokat,ami esetleg javít az étvágyán.Esetleg kipróbálhatnád!Ezt biztosan sokan mondták már neked (és én is rengetegszer hallottam),de én is úgy gondolom,hogy ha egyébként minden rendben van a gyermekeddel,akkor nem érdemes vele foglalkozni.(már hogy a "nemevéssel") Anyukám szerint,rosszabb eset voltam,mint a kisfiam,mert bableves levén nőttem fel kb. 5 éves koromig és 3 éves korom óta nem ettem húst.

Egyébként kíváncsian várom,hogy a kistesónál hogyan alakulnak az evéssel kapcsolatos dolgok.Ő most 3,5 hónapos,remélem vele nem kell ennyit küzdenünk. :D

Kitartás!!!

2016. júl. 29. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!