Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Altatás menete 2 éves gyermete...

Altatás menete 2 éves gyermeteknél?

Figyelt kérdés
Főleg érdekel: bent maradtok a szobában amíg elalszik vagy elalszik már egyedül? Ha bent maradtok, hol vagytok, az ágya mellett?
2010. ápr. 16. 23:46
 1/8 A kérdező kommentje:
Csak mert én ott maradok amíg elalszik, különben sír. Ott kell ülni az ágya mellett amíg elalszik. A nagyi szerint ez így nem jó. Szerintetek?
2010. ápr. 16. 23:58
 2/8 anonim ***** válasza:
9%

Tényleg nem jó egy rossz szokásra tanítod a kicsit, egy ekkora gyerek már magától is kell hogy aludjon.

Alakíts ki egy új rutint, mondj neki egy mesét puszil meg és gyere ki a szóbából, előszőr sírni fog, fel kell kijönn, hisztizik... de a szülöknek fel kell venni és egy szó nélkül vissza fektetni. Idő amíg megszokja de nem szabad hogy a gyerek hiszije hatással legyen rátok.

2010. ápr. 17. 00:06
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

Nem csinálod rosszul!Én, ha úgy éreztem,a kicsi mellé is feküdtem,néha el is aludtam Vele együtt.De mindig ott voltam,amikor felébredt,engem látott meg először,így nem volt az,mint sok helyen,hogy felébred a gyerek,és fél órát bömböl,mert megijed,hogy hol van az anyja,még ha 2percen belül már anyuci karjaiban van...

Azt gondolom,hogy meghallgatni más véleményét,egy dolog,de adni is rá?... szerintem,ezt mindig a szülő döntse el,mert látja,van józan ítélőképessége,hogy megfogad egy tanácsot,vagy sem.

Ha Te úgy érzed,ez így jó,akkor folytasd továbbra is! Ezzel biztonságot nyújtasz a gyermekednek!! :)

2010. ápr. 17. 10:23
 4/8 anonim ***** válasza:
sziasztok! Második hozzászólóval érte egyet. Ha csak így tud elaludni, miért ne. Nem kell erőltetni az önállósodást, megy az majd magától is ha a megfelelő biztonságérzet kialakul. Én örülnék ha legalább úgy elaludna hogy ott vagyok mellette. Sokszor egy óráig is ott fekszem mégsem sikerül az altatás. Sírni hagyni direkt módon nem szoktam. Minek a szorongást fokozni a gyerekben..
2010. ápr. 17. 10:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem 23honapos a kislányom.19-20honapos koráig szépen elaludt egyedül a szobájában,de utána valamiért nem volt hajlando.És ha kijövök mellöle üvölt,sir mintha félne.Ezért mi a kiságya mellé fekszünk és fogjuk a kezét,ert csak igy tud elaludni.Doki szerint ez normális ilyen idösen.Ne aggodj.
2010. ápr. 17. 11:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én fiam is így alszik, kicsit ringatom,berakom az ágyba és fogom a kezét amíg elalszik. Ha fél óra akkor fél óra vagy több. Ez nem rossz szokás hanem szeretet. Ha te így látod a legjobbnak, akkor ne változtass rajta. Én szívesen csinálom, nemsokára elküld magától....

2010. ápr. 17. 11:42
 7/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!Megnyugodtam, folytatom így. Szerintem is korai lenne még magától EGYEDÜL elaludnia, csak kiváncsi voltam, h mások is így látják-e.

Különben kb. 8 hónapos koráig úgy aludt el, hogy én kimentem a szobából, aztán kezdtek jönni a fogai és azóta ez így maradt(hogy mellette vagyok míg elalszik). De éjjel ha felébred, és nyöszörg nem szoktam rögtön odarohanni, vissza is alszik simán. Sírdogálni nem szokott éjjel.

2010. ápr. 17. 21:57
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
20 hós a fiacskám,közöttünk alszik el, a homloka az én homlokomnál van,és fogja az arcom,én meg a hátát simogatom.Ha nagyon fáradt,akkor csak a karomat öleli,és simogatja.9-kor villanyoltás,9 óra 10 perckor már a saját ágyában van,és reggelig alszik. Neki igy jó, és amig neki ez kell addig igy fogom csinálni. Nálunk is megy a közelharc,hogy egyedül tanuljon meg aludni... ő egyedül alszik,de mellettem!! :) Mellesleg annyira jó ahogy az arcomba szuszog -ilyenkor a legjobb baba amikor alszik-imádom :)
2010. ápr. 19. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!