Altatás menete 2 éves gyermeteknél?
Tényleg nem jó egy rossz szokásra tanítod a kicsit, egy ekkora gyerek már magától is kell hogy aludjon.
Alakíts ki egy új rutint, mondj neki egy mesét puszil meg és gyere ki a szóbából, előszőr sírni fog, fel kell kijönn, hisztizik... de a szülöknek fel kell venni és egy szó nélkül vissza fektetni. Idő amíg megszokja de nem szabad hogy a gyerek hiszije hatással legyen rátok.
Nem csinálod rosszul!Én, ha úgy éreztem,a kicsi mellé is feküdtem,néha el is aludtam Vele együtt.De mindig ott voltam,amikor felébredt,engem látott meg először,így nem volt az,mint sok helyen,hogy felébred a gyerek,és fél órát bömböl,mert megijed,hogy hol van az anyja,még ha 2percen belül már anyuci karjaiban van...
Azt gondolom,hogy meghallgatni más véleményét,egy dolog,de adni is rá?... szerintem,ezt mindig a szülő döntse el,mert látja,van józan ítélőképessége,hogy megfogad egy tanácsot,vagy sem.
Ha Te úgy érzed,ez így jó,akkor folytasd továbbra is! Ezzel biztonságot nyújtasz a gyermekednek!! :)
Szia!
Az én fiam is így alszik, kicsit ringatom,berakom az ágyba és fogom a kezét amíg elalszik. Ha fél óra akkor fél óra vagy több. Ez nem rossz szokás hanem szeretet. Ha te így látod a legjobbnak, akkor ne változtass rajta. Én szívesen csinálom, nemsokára elküld magától....
Nagyon köszönöm!Megnyugodtam, folytatom így. Szerintem is korai lenne még magától EGYEDÜL elaludnia, csak kiváncsi voltam, h mások is így látják-e.
Különben kb. 8 hónapos koráig úgy aludt el, hogy én kimentem a szobából, aztán kezdtek jönni a fogai és azóta ez így maradt(hogy mellette vagyok míg elalszik). De éjjel ha felébred, és nyöszörg nem szoktam rögtön odarohanni, vissza is alszik simán. Sírdogálni nem szokott éjjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!