Törvényszerű, hogy az ember kifordul magából, ha gyereke lesz? Mindenki szokott néha üvölteni és rácsapni a gyerekre?
Ma a vonaton volt egy házaspár, két gyerekkel. Kiabáltak velük, megfogták többször erősen a kezüket. Itt sokszor írjátok ti is, hogy nevelő célzatú az a pofon, meg hogy kiabálnak a gyerekkel az anyukák.
Úgy félek, hogy így kifordulok magamból, én birkatürelmű vagyok, nem szoktam pofozkodni sem, és annyira nem látom magam a vonatos anyukában. De a világban is ezt látom, hogy ezek a fenti dolgok normálisak és nincs olyan, aki ne tenné ezeket.
Van itt olyan, aki nem szokta megütni a gyerekét vagy nem kiabál vele? Nekem még pici a gyerekem, de nem akarom erre ráfogni, mert nyilván bármilyen korú gyereket lehetne érzelmileg és testileg bántalmazni.
Kedves 7-es válaszoló: ha a gyereked az utcán hirtelen kirohan egy autó elé és alig birod elkpani, akkor kizártnak tartom, hogy csöndben annyit mondasz neki, hogy máskor ne csináljon ilyet. Ebben a helzetben MINDEN ember rákiabál a gyerekre és jó erösen elkapja a karját, hogy ne üsse el az autó!
Emellett egy gyereknek azt is meg kell tanulnia, hogy nem mindig ö választhat, hogy mi legyen, mert ezt legfeljebb addig tudod megtenni, amig csak veled van. Ahogy közösségbe kerül, ott nem fognak órákig várni, mire a gyereked hajlandó elindulni a többiekkel sétálni, vagy leülni megenni az ebédet.
Nem kellett volna 0-ra pontozni valakit azért, mert más a tapasztalata. Nekem minden válasz hasznos volt!
Meglátjuk, hogy alakul majd nálunk, úgy tűnik, természetes, hogy az ember néha kiakad a gyerekre és akkor kiabál. Majd megbékélünk magunkkal.
Szerintem amúgy mindenki kiborult volna azon a látványon, amit mi láttunk tegnap a szülőktől, képzelem, mi lehet otthon, ha idegenek előtt ennyit megengednek maguknak...
" képzelem, mi lehet otthon, ha idegenek előtt ennyit megengednek maguknak..."
SOk esetben éppen azokkal van ilyen, akik otthon nyugosan bírják a gyereket, viszont mások elött idegesek lesznek, föleg, ha elötte már kaptak jópár beszólást (másik vonaton, stb, nem feltétlen ott, amikor te is láttad), vagy akiknek normál esetben otthon nem hisztis a gyereke, erre idegenek elött úgy viselkednek, mintha sosem lettek volna nevelve.
Mindkét esetben a szülök túlreagálnak, annak ellenére, hoyg otthon nem ez a megszokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!