Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dolgozó szülők (nem pedagóguso...

Dolgozó szülők (nem pedagógusok), mennyit tölt a gyereketek a nyáron otthonról távol?

Figyelt kérdés
Nagymamáknál, ottalvós táborban satöbbi. Hány éves?

2016. júl. 20. 09:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

3,5 évesek a lányaink. Már 1,5 évesen is voltak mamáknál pár napot. Most 1,5 hete vannak lent anyósoméknál falun. Hétvégén ott voltunk hoztuk volna haza őket, de nem jöttek. Úgyhogy maradnak még egy hetet.

Én otthon vagyok a tesókkal, szóval nem kényszerből vannak a mamánál. Ők szívesen mentek, tudom jó helyen vannak. Érdekes nekik, hogy ott vannak az állatok, a hatalmas kert, az erdő.

A nyáron voltak már egy hetet anyukámmal a Balatonon.

Én nagy táboros voltam, szívesen engedem majd őket ottalvós táborba ha lesz rá igényük. Egyelőre a napközis tábort tervezzük kipróbálni. Egyik legjobb barátom úszásoktató ilyenkor egy napközis úszótáborban dolgozik. Felajánlotta, hogy ha van kedvük a lányoknak elviszi őket pár napra. Meglátjuk, tőlem mehetnek, de ugye az nem ottalvós, ha szívesen mennek mehetnek.

Nem tudom mi lesz, ha én is visszamegyek dolgozni és 4 gyerek nyári felügyeletét kell megoldanunk. Remélem szívesen mennek majd táborba akár napközisbe, akár ottalvósba. Biztos a nagyszülők, testvérek segítségét is igénybe fogjuk venni.

2016. júl. 20. 11:04
 12/19 anonim ***** válasza:
53%
Hol írta bárki is, hogy nem mehet? Én azt írtam, nincs igénye rá. Nyilván, ha megy iskolai kirandulasra, vagy kitalalja, hogy x helyen akár aludni, akkor mehet. De alapból nem látom értelmét, miért kellene kvázi kidobnom otthonról éjszakára? Miért kellene a nagyszulonel aludnia? Én se aludtam ott sose.
2016. júl. 20. 11:05
 13/19 anonim ***** válasza:
31%

A mi a terv az iskolás időkre kérdésre:

Felén eleve nincs éjjel iskola, ergo ebből a szempontból marhára mindegy, hogy szünet van vagy tanítás. Komolyan érdekel, hogy nálad ez hogy van? Ha iskola van, akkor ott alszanak a gyerekek, vagy mi? Miért kell éjjelre megoldást találni? Ti, a szülők hol vagytok éjjel?

Napközben van tábor, gyerekfelugyelet, ismerős család, szülői szabadság.

2016. júl. 20. 11:09
 14/19 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam, hogy ez a kérdés képes indulatokat kiváltani az emberekből.

Nem akarok senkit meggyőzni, mindössze meglepett a merev elutasítás.

Éjjel természetesen otthon vagyunk, nem is az éjszakai felügyetet nehéz megoldani. Viszont nekünk nem a szomszédban lakik a nagyi, hogy mindennap hazahozhassuk tőle, és mint említettem, hat hét napközis tábort kissé sokallanék.

Aki tudott hiddagtan válaszolni erre az eget rengető kérdésre, annak minden tisztelet és köszönet.

2016. júl. 20. 11:19
 15/19 anonim ***** válasza:
74%
Itt egy tipikusan olyan kérdés, amire csak egyféle válasz a jó :)
2016. júl. 20. 11:49
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Oviban 2 hétszünet van így egyenlőre njncs gond. Késöbb, babysitter és nagyik lesznek, de nem ott alvósan, csak amíg hazaérünk melóból.
2016. júl. 20. 12:21
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Az ovisom 1 honapig minden délelötöt nagyinél töltöt reggel 6 tol 12-fél1 ig akkor apukája haza hozta ,legidösebb fiam itthon volt de ő már felsös .szerencsére ilyen probléma majd csak 2 év mulva esedékes ,adig meg 1 hónapot kivéve oviba jár .nagy meg elvan itthon fél napot is .
2016. júl. 20. 21:04
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam most kezdi a sulit. Nekem szerencsém van, mert dajka néni vagyok abba az oviba ahova kisfiam is járt. Így a júniust végig járta, amíg dolgoztam, meg ovi is volt. Utána 2 hétig takarítottuk az óvodát, akkor anyukáméknál volt (végig szünet nélkül, mert az akkori hétvégén elvitték nyaralni, így nem tudtuk sem hazahozni, sem meglátogatni), de nem zavarta a dolog... Most 2. hete vagyok szabin, természetesen itthon van ő is. Jövőhéten hétfőn kezdődik az ovi, már én is dolgozom, 2 hetet jön velem. Majd 2 hetet megint anyuméknál lesz, de úgy, hogy hétfőn viszik pénteken haza hozzák. Hétvégén itthon lesz, majd megint viszik hétfőn és majd mi megyünk érte vasárnap. Utána megint szabin vagyok egészen iskoláig. Tehát összesen 4 hetet tölt tőlünk távol. Nagyon szokott hiányozni, ő is emleget minket, de imád a mamiéknál lenni. lesik minden kívánságát, jönnek-mennek, csavarognak.
2016. júl. 20. 22:38
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
18.-as vagyok. Jövőre nyáron is bevihetem az oviba, így nem kell annyira gondolkozni. Hasonló felállás lesz mint most szerintem...
2016. júl. 20. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!