Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pedagógusok ha most a gyereket...

Pedagógusok ha most a gyereketek vagy valaki azt kérdezné, hogy ajánlanátok-e neki a tanári szakmát mit válaszolnátok? (Lent még folytatom röviden)

Figyelt kérdés
Szeretném, ha megosztanátok minden jó, gyönyörű és rossz élményeteket a tanársággal kapcsolatban. Mennyiben gondoljátok azt, hogy jól döntöttetek, amikor erre a pályára léptetek. Irodalomtanárok ti látjátok-e, hogy a mai emberekre, ami nem feltétlenül a kornak függvénye egyáltalán nincs hatással az a tárgy, amit ti annyira szerettek? Mit kellene visszanyerni a régmúltból a mai szakma számára?
2014. febr. 28. 12:14
 1/6 A kérdező kommentje:
Diákok ti is írhattok véleményt nyugodtan. Ti hogyan látjátok a helyzetet?
2014. febr. 28. 12:15
 2/6 anonim ***** válasza:

Én egyik sem vagyok. Világéletemben tanár szerettem volna lenni, de a szüleim lebeszéltek. (Elsősorban kevés pénz, másodsorban sok hülye gyerek+szülő.)

Végül nem lettem tanár. 37 vagyok, és azóta is bánom, hogy hallgattam rájuk. Jó diplomám van, de... tanítani szeretnék, és ahogy múlik az idő, egyre inkább így érzem.

De mivel már van egy diplomám, csak költségtérítésesre járhatnék (nagy kiadás), és utána is csak pályakezdő lennék. Sajnos akármennyire gondolkozom rajta, anyagilag most már nem tehetem meg. :(

Ha tanár szeretnél lenni, ne kövesd el azt a hibát, amit én.

2014. febr. 28. 12:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Én lebeszéltem a gyerekemet. :(

Amíg a gyakornoki dolgok és a minősítés ki nem forrja magát, addig nem ajánlanám.

A tanítás nagyrészt öröm, de sajnos a fegyelmezési problémák elrontanak mindent. A szülők egyre kevésbé együttműködők. Azt kellene megérteniük, hogy a cél közös, együtt kell dolgoznia a családnak és az iskolának. Ha nincs egység a nevelési célokban, akkor a pedagógus semmit sem tehet.

2014. febr. 28. 15:04
 4/6 anonim ***** válasza:
17%

"Irodalomtanárok ti látjátok-e, hogy a mai emberekre, ami nem feltétlenül a kornak függvénye egyáltalán nincs hatással az a tárgy, amit ti annyira szerettek?"

Persze hogy nincs hatással, mert baromságokat tanítanak és azt is rosszul. A humán tárgyak oktatásában teljes szemléletváltás kellene...

2014. febr. 28. 15:40
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem sorjában de reagálok az utolsó válaszolótól visszakérdeznék, hogy mi számít baromságnak? Vannak olyan gyönyörűséges dolgok, amelyeket ezelőtt 20 vagy 30 évvel meg lehetett volna tanítani, de ma már nincs igény rá. Jó, nyilván más a világ és más a szemlélet ez evidens, de hiszem, hogy az értékek nem halottak. Ezeket kellene fogyasztható módon előadni, hogy elhiggyék van még hitelük ezeknek a dolgoknak. Ám ez egy mai átlag fiatal esetében nehezen megvalósítható.

Arra, hogy miért ne menjen valaki tanárnak tudnék sok dolgot írni, de nem a fizetés miatt, hiszen az ma emelkedett.

2014. febr. 28. 19:51
 6/6 anonim ***** válasza:
3. vagyok. Én egyáltalán nem a fizetésre gondoltam a minősítési rendszer alatt.
2014. febr. 28. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!