Esti érettségisek! Válaszolnátok néhány kérdésemre?
Figyelt kérdés
Fontos lenne! Köszönöm!2013. júl. 31. 15:57
1/5 anonim válasza:
mi lenne az? most érettségiztem esti/levelező tagozaton.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Menyibej hasonlít és tér el a nappalitól? Vannak kötelező olvasmányok? mik azok? Érdemes őket megvenni? Mennyire figyelik, milyen gyakran jár be? Figyelbe veszik, hogy pl kisgyereke van valakinkek? Menyire veszik komolyan a dolgokat? Az a lényeg, hogy minél többen átmenjenek, vagy komolyabb? A könyveket kötelező megveni, vagy lehet pl. fénymásoltból tanulni? mit kell venni? (füzetek, körző, vonalzó, stb...) Szoktak osztályozni, feleltetni,
2013. júl. 31. 16:12
3/5 anonim válasza:
Nem tudok az összes esti iskoláról nyilatkozni, csak a sajátomról. Egy év alatt csináltam az utolsó kettőt, ezért értelemszerűen gyorsabban haladtunk a tananyaggal. Mivel már mindenki felnőtt, sokkal szabadabban kezeltek minket, bejárni egyáltalán nem volt kötelező, esetleg egy-két tanár jó pontnak vette és felfelé kerekített a vizsgán. Elég sokan dolgoztak iskola mellett, sokaknak gyerekük is volt, ezért természetesen nem tudtak mindig időre érkezni, minden órán bent lenni, ez egy teljesen megszokott jelenség volt. A lényeg az volt, hogy a vizsgákon meg kellett jelenni, és valahogyan teljesíteni a követelményt. A legtöbb tanár elküldte az órai anyagot e-mailben, illetve el lehetett kérni az állandó bejárók jegyzeteit is (pl. az enyémet :D). Tankönyveket mindenkire rábízták, kell-e neki, mint már írtam, a lényeg az volt, hogy tudja az anyagot, mindegy honnan, sokan az internetről tanultak. Persze számológépre, függvénytáblázatra, történelem atlaszra stb. szükség volt, de nem kapott senki intőt, ha nem volt neki, legfeljebb ő járt rosszul később, mert nem tanulta meg az érettségire használni. Kötelező olvasmányokat a gyors tempó és munka mellett szinte senki nem olvasta el, de tartalmukat részletesen megbeszéltük órán, és annyira nem is volt elvárás. Magyarból nálunk sokkal inkább az érettségire igyekeztek felkészíteni, úgyhogy főképp a tételeket tanultuk, és régi feladatsorokat oldottunk meg. Feleltetés, jegyek sem voltak nálunk, hanem kb. kéthavonta levizsgáztunk a féléves anyagból minden tárgyból, és amilyen jegyre sikerült, az került a bizonyítványba. Többnyire lehetőség volt szóbeli javításra is.
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ!
2013. júl. 31. 17:46
5/5 anonim válasza:
Mi rendes tempóban haladtunk, én nagyon szerettem. kicsit idegesített, hogy kémiából, biológiából, illetve fizikából senki sem akart érettségizni, mégis nagyon komolyan vették magukat a tanárok. egyébként teljesen korrekt volt, kötelezőket nekünk azért el kellett olvasni. nálunk nem vizsgák voltak, hanem dolgozatok, illetve szóbeli feleletek, de mindig megmondták, hogy mikor, miből kell készülni. egy tárgyból 6 db jegyünk volt. 12. évvégén voltak kisérettségik, ha azon valaki bukott, könyörtelenül megrántották a többi jegyétől függetlenül - szerintem jogosan. amúgy végül majdnem mindenki átment, meglett az érettségi az osztály tömének. ha jó jegyet szeretnél magán az érettségin, akkor sokat kell hozzá tanulni otthon, kiegészíteni azokat az anyagokat, így nekem pl. 4,7 lett az érettségim átlaga. viszont emelteztem is, és estin/levelezőn egyáltalán nincs lehetőség fakultációra, az érettségi felkészítők a középszint kettesért folynak, tehát ott esélyem sem volt, így totál egyedül vért izzadtam. de végül jól sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!