Hogyan taniottad Meg gyermekednek bekotni a cipojet?
Mivel emlékszem hogy óvodásan hogyan tudtam először cipőfuzőt kötni, TUDOM, hogyan tanulnak a gyerekek!!
És e szerint tanitom a gyermekem is.
Nos.figyeld.
Óvodásan ücsörögtem magamban es ki volt kötődve.megfogtam és bekötöttem teljesen helyesen, saját magamon is meglepődtem.
Most felnőtten értettem meg hogyan lehetett.
A gyermekek vizuálisan tanulnak.képeket, cselekedeteket rögzit az agyuk, mégpedig ugy, hogy nem is figyelnek oda.soha nem erdekelt anya hogyan köti be.csak érzékeltem mit csinál, mégcsak nem is tudatosan.
Szoval ami pont a cipofuzőt illeti, gyermekemnek amikor bekötöm(bölcsis) csak arra kérem nézze hogyan csinálom(ami amugy felesleges, mert ahogy irtam, en sem figyeltem meg soha szándékkal de mindenesetre gyermekemer igy tanitgatom).nem kell semmit csinálnia, csak nézni es már szaladhat is.
Meg mernék rá esküdni, hogy óvodásan be fogja tudni kötni.mint ahogy most pl már kezet mos önálloan meg cipot le fel vesz.
1-es. Talán mert egy kicsit beképzelten írtad le, hogy Te milyen ügyes voltál, és egyedül be tudtad kötni a cípődet? Nem azért lettél lepontozva, mert nem kellett gyakrolnod, hanem a stílsuod miatt, szerintem!
Kérdező! Én úgy tanítottam meg, hogy lépésről-lépésre mutattam egy cípőn, hogy kell, a kislányom meg csinálta utána. 5 éves elmúlt már, kb. negyed óra után megcsinálta egyedül, erősen bekötve a cípőt. Most 6 éves, de azért még tépőzárás cipőt veszek neki leginkább.
Első lépésként tanítsd meg csomót kötni. Sok nagycsoportosnak még ez se megy. Fogj egy vastagabb puha zsinórt, akaszd egy szék támlájára, kilincsre stb. és kösse össze a két végét amíg csak tart a madzagból. Úgyis ez a masni első lépése, viszonylag könnyű és ügyesíti a kezét. Főleg, ha utána ki is bogozgatja. Megtaníthatod fonni is.
Ha a keze már elég ügyes, le fogja tudni utánozni a masnikötés további lépéseit is. Ülj mellé, hogy a megfelelő irányból lássa, mit csinálsz. Viszonylag hosszú, puha zsinórral gyakoroljon. Először ne a lábán lévő cipőn csinálja, inkább tegye a cipőt maga elé az asztalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!