Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engeded gyermekednek, hogy...

Engeded gyermekednek, hogy rúgja a homokot a játszón?

Figyelt kérdés

3 és 5 évesek a kisfiaim, imádnak sasszézni a homokozóban, rúgják maguk előtt a port. Amikor egyedül vagyunk a játszón, természetesen nem gond, ahhoz már elég nagyok, hogy megértsék, hogy rossz, ha a szemükbe megy, vigyáznak. De ha mások is vannak a homokozóban, akkor nem lehet elkerülni, hogy mások szemébe is kerüljön belőle, így folyton szólongatom őket, abba is hagyják, de aztán újra erősebb a csábítás.

Arra gondoltam, talán ha mindig tiltanám, akkor is, ha csak mi vagyunk a játszón, akkor lennék igazán következetes.

Más gyerekek is szeretik így rúgni a homokot? Megengeditek?

2016. máj. 12. 16:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem, én egyáltalán nem engedem. Pont amiatt, mert amit egyszer lehet, azt máskor is elvileg engedni kellene. Viszont ha általában engedném, mikor nincsenek ott a gyerekek, szerintem, akkor sem egy olyan dolog a homok rugdosása, ami feltétlenül fontos lenne. Szemébe megy, hajába megy, ez neki sem jó. Ha más van ott, mással történik ugyanez. Szóval nálunk a homok rugdosása, dobálása nem megengedett.
2016. máj. 12. 16:04
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Lányom is rúgta a homokot, meg szórta is (Nálunk a játszón homokos talaj van). De nem engedtem neki, mondtam, hogy ha szórja vagy rúgja, akkor hazamegyünk. Sajnos a játszótéri homok nem tiszta, bele tudnak pisilni, macskák kutyák... nem hiányzik, hogy akár a lányom, akár más gyerek szemében kössön ki.. Ezáltal, ha egyedül lennénk sem engedném neki.
2016. máj. 12. 16:05
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem engedem sem szórni, sem hogy rúgják a homokot.
2016. máj. 12. 16:13
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2016. máj. 12. 16:14
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha néha lehet, néha nem, az nem szabály. Igen, akkor lennél következetes, ha tiltanád, mert így csak megzavarod őket.
2016. máj. 12. 16:16
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem engedem, hogy rúgják vagy szórják a homokot.

Nem csak azért, mert csupa homok lesz a ruhájuk, meg a hajuk, de belemehet a szemükbe, így az begyulladhat, legrosszabb esetben meg megvakulhatnak - ha olyan a játszótér és esetleg fertőzött macskapisi van a homokban.

2016. máj. 12. 16:21
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem szeretik rugdalni a homokot és nem is engedném. Sem az itthoni, sem a játszótéri homokozóban.
2016. máj. 12. 17:18
 8/13 anonim ***** válasza:
Soha nem engedem.
2016. máj. 13. 07:43
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha téged nem zavar, mikor egyedül vannak (utána hajmosás stb...), akkor nem tiltanám a helyedben. De ha más is van ott és akkor is rugdalják, vagy szót fogad vagy haza megyünk. Nem azért, hogy neki rossz legyen, hanem mert nem tehet kárt más gyerek látásában. Ennyi.
2016. máj. 13. 07:56
 10/13 LadyLoss ***** válasza:
Én sem engedem. Labdát adok neki, azt rúgja. Nem csak a homok miatt (szembe, ruházatba kerülve) hanem, mert akkor mást is rúgni akarna-akart volna az én lányom. Pocsolyát, kavicsot, földet. Ne adj isten véletlen belerúg másokba. Ugyanígy a dobálózással. Kavicsot, homokot nem engedtem soha dobálni. labdát, kifejetetten dobálós játékot azt lehet.
2016. máj. 13. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!