Mikor fog rendesen beszélni, karattyolás nélkül?
Tudom, hogy butaság sürgetni a csemetét, persze neki nem is mondom, hogy fiam, mikor beszélsz már rendesen :)
A kisfiam 2 éves, rengeteg szót tud, következetesen használja őket, de mondatot nem rak össze. Maximum megszólítás + valami (pl iszlá anya! = viszlát anya) mutogat arra, aminek a nevét nem tudja vagy nem akarja mondani, vagy ami még gyakoribb: kitalál neki vmi új, saját gyártású halandzsaszót. Ha kérdezni akarja egy dolog nevét, valami kugyliugylukurjiká? félét mond minden egyes dologra. Próbál ragozni, az egyre gyakrabban jó is, de mikor lesz már ebből rendes beszéd? :)) Mikor nő ki a halandzsanyelvből? Amúgy be nem áll a szája egész nap, csak hát keveri a magyar szavakat a budzsumburaival :)))
bölcsis, sokat beszélünk, énekelünk neki, nagyon okos.
Mikor töltötte a 2 évet?
2.5-3 évesen már rendes mondatokban fog beszélni,mégha lesz is olyan,amit Te sem értesz.:))
most múlt hónap végén lett 2 :)
köszi, picit megnyugodtam. Tegnap miután kiirtam a kérdést, felhúztam magam. A bölcsiben közölték, hogy sokkal többet várnának el tőle, ő a legnagyobb a csoportban, mégis kevesebbet tud a többieknél. Hiába mondtam, h pl otthon egyedül kanalaz, rengeteget dumálgat, nagyon ügyes és cserfes kissrác, a bölcsiben állítólag nem kommunikál velük, ezért nem is próbálják pl biliztetni, merthogy felesleges, úgysem hallgatna rájuk, nem szólna ha kell pisilni, kakilni. Szomorú vagyok most. Biztos én rontottam el vmit szerintetek? Pedig azt hittem sokat foglalkozom vele, sokat mondókázunk, egész nap beszélek hozzá, próbálom önállóságra szoktatni, stb...
A 2. vagyok,és egyet kell,hogy értsek az előttem szólóval!
Ha mégsem sikerült megnyugtatnia,akkor íme a saját tapasztalatom,-bár le kell szögeznem,mi nem vagyunk nem is voltunk bölcsisek!- A mi kislányunk is egyfolytában nyomja itthon a rizsát. Mégis,ha mentünk valahova,akkor "megszeppent" és egy szót sem szólt.
Ez nem a szülő hibája!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!