El kell altatnunk a kutyát. Hogyan lehet ezt elmagyarázni egy 3 évesnek?
Többször mútötték a kutyust az utóbbi időben, tudja hogy beteg. Persze azt nem mondom, el hogy az orvos csinálja.
Semmi ötletem nincs mit mondjak neki. Van már aki fenntről vigyáz ránk. De a kutyust hova rakjam?
Készítsem fel rá vagy csak utánna szóljak?
Én is annyira sajnálom :(
Egy három éves gyermek még kicsi ahhoz, hogy az ilyen dolgot súlyát átérezze. Én mindenképpen az ő nyelvén mondanám el, amit ő is megért. Talán olyan szavakkal, hogy el kellett mennie a kutyusnak valahová, jó helyen van, vigyáznak rá, mert ha meseszerűen közlöd vele, talán nem fáj neki annyira.
Remélem tudtam ezzel segíteni, és kívánom, hogy minél hamarabb sikerüljön feldolgozni, sajnos tudom milyen érzés! :(
'Van már aki fenntről vigyáz ránk. De a kutyust hova rakjam? '
Ugyanoda. Ha el tudta fogadni, hogy van olyan csaladtag, aki mar csak az emlekeitekben van veletek, a kutyus is jo helyen lesz nala.
A mi kutyánk akkor halt meg, amikor 3,5 éves volt a lányom. A szeme előtt, bent a lakásban szépen elaludt.
Megmondtuk neki, hogy a Rami meghalt (egyértelmű volt, hogy nem elaludt, mivel ott bőgtünk), és holnap eltemetjük a frissen ültetett madárberkenye alá és ő fogja táplálni a fát.
Néha megjegyzi, hogy ott a Rami a fa alatt és ennyi. Eltartott egy darabig, amíg feldolgozta (sokat kérdezősködött), de nem lett belőle gondunk.
Csak NE elaludjon az a szegény kutya, mert ha olyan beállítottságú a gyereked, akkor félni fog az alvástól.
Beteg volt, és felment ide-oda (amiben hisztek), vagy meghalt.
Mi macskásak voltunk, így elég hamar szembesültem az állathalállal (meg nyuszik, kecske, stb.), de egyszer sem aludtak, hanem meghaltak, mert idősek, stb. voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!