Ti is mindent próbáltok elmagyarázni a gyermeketeknek?
2 éves a fiam, és minden érdekli, én meg folyamatosan magyarázom neki mi miért van, vagy ez meg az mi az.. és az emberek meg néznek rám, és már többször el kellett mondanom mindenkinek, hogy csak a gyereknek magyarázom a dolgokat.
Miért van ez? Ők nem magyaráztak a gyermekeiknek? Vagy ennyire szokatlan, hogy igyekszem segíteni a fiamnak, hogy megértse a dolgokat?
Úgy magyarázom neki, hogy megértse. Nem túl hosszan, de tömören, és ha még nem ért valamit, már olyan ügyesen megérteti velem, hogy még nem érti :D
Igyekszem minden kérdésre válaszolni :)
Engem is néztek már hülyének ilyen miatt, de nem érdekel. És valóban, olyan miatt is néztek már hülyének, hogy állítólag nem a gyerek szintjének megfelelően magyarázok, de ez így nem igaz. Például amikor 4 éves volt a fiam, kérdezte, hogy mi lesz a szeméttel, ha elviszi a kukásautó. Én meg beleszőttem a magyarázatomba azt a szót, hogy hulladékudvar. De miért ne mondhattam volna így? Utána amúgy is megkérdezte, hogy az mi, én meg elmondtam neki, hogy a szemét az más néven hulladék, a hulladékudvar pedig az a a hely, ahova lepakolja a kukásautó, de szokták úgy is mondani, hogy szeméttelep. Simán megértette, és azóta tudja, használja is ezt a kifejezést.
Nyilván úgy magyarázok neki, hogy megértse, de nem szokásom gyereknyelven magyarázni. Ha valami új szót használok, amit még nem ismer, akkor úgyis megkérdezi, hogy az mi, vagy eleve úgy mondom, hogy rögtön kiderüljön, hogy mi az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!