Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan mostok fogat az 15-20...

Hogyan mostok fogat az 15-20 hós gyereketekkel?

Figyelt kérdés
Nem éri még sokáig fel a mosdót, de míg a fogát mosod, közben leléphet a székről. A széken állva az izgés-mozgás miatt billeg a szék. Ha éppen nem hajlandó kinyitni a száját, befejezve? ... stb, ilyenekre gondoltam.
2010. ápr. 14. 14:48
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Csak a tanulási fázisban írják, hogy ne használjunk előtte elektromost, ha már oké, és magától akarja is mosni minden nap, akkor már lehet.
2010. ápr. 15. 10:52
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit írnak a könyvekben, nem vagyok büszke magamra, de egyet sem olvasok el. Inkább megpróbálom magamtól tanítgatni. Amikor kezdtek bújni a fogacskái vettünk neki egy fogzáskönnyítő gumikefét, nem tudom mi a neve pontosan.Hasonlít egy fogkefére de teljesen gumiból van és azzal dörgölgettük az ínyét. Innen már könnyű volt, mert a mozdulatot ismerte és csak a fogkrémmel volt némi gondunk, de harmadikra eltaláltam az ízlését. :)

Szerintem kérd ki a védőnő tanácsát, biztos van valamilyen megoldás.

Ahogy írod, igen kicsi helység lehet, így biztos nem egyszerű.

Nálunk a fürdő viszonylag nagy, és a kislányomnak van egy fellépője, amin elég stabilan megáll és csúszásgátlós a talpa így a járólapon sem mászik ki alóla.

Minden gyerek többször bepróbálkozik dolgokkal, kíváncsi mikor meddig mehet el, és ez valóban nagyon fárasztó, de a hangsúlyból, a tekintetből mindig tudja mikor szólsz rá tényleg. Ez elég zagyva lehet, de azért remélem érted mit akarok mondani.

Ne az legyen később, mondjuk 10 év múlva hogy fogmosás ürügyén bemegy ugyan a fürdőbe de csak nyom egy kis fogkrémet a szájába, hogy a lehellete rendben legyen és ennyi.

Próbálj türelmes lenni, és ha fogat mos dícsérd meg, örülj vele, hogy milyen ügyes nagy gyerek már!

Remélem tudtam segíteni.

Sok sikert és türelmet kívánok. :)

2010. ápr. 15. 11:24
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ilyen kedves és segítőkész vagy! :)

Kár, hogy nem hallottam korábban ezt az ínydörgölő gumikefét, nagyon jó lett volna! Most már kibújtak a fogai.

Külf-ön lakunk, itt nincs védőnői rendszer. (Csak a szülésnél a papíron volt a neve, gyakorlatilag azt sem tudom, melyik volt a védőnő ott.) Itt mindenki eléggé magára van utalva, kis falukban csak a hasonló korú, egymást korábban ismerő anyukák járnak egymáshoz, nincs olyan hely, ami "összetartja" a hasonló sorsúakat. Ezért is tájékozódok könyvekből, netről, valahonnan muszáj.

A csúszásgátlóra is jó, hogy felhívtad a figyelmem, ilyesmit kéne megpróbálni akkor a szék alatt. Mert a fürdőkádban fogmosás is jónak tűnik, de hosszú távon a mosdónál kellene megszokni...

Dícséret megy, ezt igazán könnyű volt megtanulnom, inkább azzal kell vigyázni, hogy ne essek túlzásba. Akkor hihető a dícséret, ha nem minden részdologért van megdícsérve, ami valójában még semmi, ha érzi a különbséget, hogy ezt most jól csinálta, és ha nem, akkor nincs dícséret. Elkezdem dícsérni, erre abbahagyja, nem akarja befejezni a fogmosást - akkor csak a végén kéne megdícsérni? Eh.. ebbe bele kell jönnöm. :)

2010. ápr. 15. 11:43
 14/18 anonim ***** válasza:

Sajnálom igencsak szorult helyzetben lehetsz...

Ha gondolod írhatok privit, néhány ötlettel.

2010. ápr. 15. 12:28
 15/18 anonim ***** válasza:
20:44-es vagyok. nem mosok neki erőszakkal fogat, sohasem fogtam le vagy ilyesmi. hanem egyszer amikor mostam a fogát, el akart menni, én meg mondtam, hogy maradj légyszi, mert most mossuk a fogaidat. erre elkezdett üvölteni. és elment onnan. én meg maradtam, ahol voltam. 5 percig verte magát, mert látta, hogy nem mozdulok, kezemben a fogkefe. utána odajött, és szó nélkül hagyta, hogy megmossam. ezt nem nevezném erőszaknak. másrészt a bilire később szokik rá a gyerek, miont a fogmosásrra, merthoyg fogai már hamarabb vannak, mintsem a bili előkerülne. tehát kevésbé lehet az elején észérvekkel meggyőzni. harmadrészt azért vettem elő a fognyűvő manókat, mert ez is egy meggyőzés, ha úgy tetszik: azért kell fogat mosni, mert különben elromlanak és kipotyognak és fájnak. mindenzt persze az ő szintjén. negyedrészt, én igenis fontosnak tartom, hogy ebéd utén mosson fogat: ha mondjuk kurmplit vagy rizst vagy tésztát eszik, ami igen gyakori: mind szénhidrát, mai rontja a fogakat. ha neadjisten még egy banánt is kap ebéd után...dettó. tízórai és uzsonna után én sem mosom meg neki, de napi 3x meg igen. sajnos az én szüleim nemigen fektettek nagy hangsúlyt az én fogazatom ápolásárra, úgyhogy az én fogaim nem a legcsodálatosabbak. rendbe lettek hozva, meet felnőttként elmentem fogorvoshoz, de ez már nem ugyanaz. én szeretném, ha neki szép, egészséges fogai lennének. amúgy, hogy ki hényszor mossa meg a gyereke fogait, az az ő dolga, ha én 3x, akkor 3x, ha te 2x, akkor 2x. nem hiszem hogy bármely esetben összedől a világ, ez egyéni elbíráslás kérdése.
2010. ápr. 15. 12:46
 16/18 anonim ***** válasza:

20.44!

Nem neked szólt.

Kinek nem inge....

Olvass vissza kicsit.

2010. ápr. 15. 13:03
 17/18 A kérdező kommentje:

12.28. Köszönöm, ha megírod az ötleteidet a kérdéssel kapcsolatban, és szerintem ide is írhatod, a kérdéseket visszanézőket is érdekelhetik!

Egzébként nem mondanám szorult helyzetnek, olyan sokan élnek ám ugyanígy! Végül mindent csak megoldunk.:)

A másik válaszolónak is örülök, ugyanis utána akartam nézni, de a neten nincs sehol ez a fognyűvő manócska története, de érdekelne, leírnád, hogy van?

2010. ápr. 15. 14:04
 18/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár nem engem kértél meg rá, folyamatosan keresem neked én is a történetet, de nem járok sikerrel.

Megvan a könyv

[link]

de nem tudom hogyan lehetne beleolvasni...

Sajnálom, de nem adom fel! :)

2010. ápr. 15. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!