Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan mostok fogat az 15-20...

Hogyan mostok fogat az 15-20 hós gyereketekkel?

Figyelt kérdés
Nem éri még sokáig fel a mosdót, de míg a fogát mosod, közben leléphet a székről. A széken állva az izgés-mozgás miatt billeg a szék. Ha éppen nem hajlandó kinyitni a száját, befejezve? ... stb, ilyenekre gondoltam.
2010. ápr. 14. 14:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Mi fürdés közben mossuk a fogát.Hála az égnek ő szereti és ha mi meg mostuk neki akkor utána ő is utánozza amit mi csináltunk.Ha becsukja a száját valamivel rávesszük,hogy nyissa ki,de nem akarja akkor befejezzük.
2010. ápr. 14. 14:51
 2/18 anonim ***** válasza:

Kislányom a kádban ülve fürdés közben mos fogat.

Nem kell erőltetni rá fog jönni magától.

A lényeg, hogy lássa amikor ti fogat mostok és kedvet kap hozzá.

Vagy játéknak is próbálhatod fürdésnél...

2010. ápr. 14. 15:17
 3/18 anonim ***** válasza:
Mi este fürdés közben mossuk a kádban, reggel pedig a mosógép tetejére ültetem, az a mosdó mellett van közvetlenül. Először megmosom a fogát én, aztán hagyom, hogy ő is megtegye.
2010. ápr. 14. 15:18
 4/18 anonim ***** válasza:

üvöltve. utálja, sír, de akkor is megmosom neki:)

a kád szélén ülök, ő az ölemben, a mosdó mellett.

2010. ápr. 14. 18:03
 5/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötletet: a fürdőkád nagyon jóó, megpróbáljuk!

Sajnos nem tudom mutatni előtte, mert mindketten elektromos fogkefét használunk. Sajnos nekem hányingerem volt mindig a normál fogmosástól, ezt nem tudom befolyásolni tudatosan, emiatt nekem muszáj elektromossal. Férjem meg reggel 5-kor megy el, este akkor mossa, amikor felmegy szellőztetni, amíg én fürdetek, és ő is elektromossal, de ha a kicsi fürdőben mellette állna, akkor őrá kellene figyelni. (Vegyszereket nem tudtam mindet magasra tenni, mi van, ha beleáll a vizes zuhanyozóba...stb) Így ott kéne állnom mellette, így nem igazán jó megoldás.

2010. ápr. 14. 18:32
 6/18 anonim ***** válasza:
50%

Én ráültetem a szennyestartóra, azt odatolom a mosdó elé, pont jó magas neki. Kinyitja a száját, megmosom neki, utána ő is moshatja magátnak. És nincs ellenvetés, addig és úgy mossuk, amíg én tartom jónak. Nem ő dönti el, mikor fognak elromalani a fogai...

Este meg mi is a kádban mosunk.

2010. ápr. 14. 20:12
 7/18 anonim ***** válasza:
16 hós. minden kaja után mosunk fogat. én letérdelek a földre, és úgy ( a mosógép nem a fürdőben van). addig mosom, amíg jónak látom. régebben próbálkozott, volt egy komyol hiszti is miatta, de belátta, hogy felesleges izmozni, mert nem kívánságműsor. ha mostanában néha bepróbálkozik, hogy nem jön oda, akkor előveszem a fognyűvő manós mesét. nem tudom, mit ért belőle, de ez beválik. este fürdésnél, néha nem engedi az apjának, akkor én bemegyek, és megmosom neki.
2010. ápr. 14. 20:44
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg komoly? Erőszakkal mostok fogat a gyereknek?

Bocsi, hogy ezen elcsodálkozom, de.....

Akkor a bilire is úgy kötözitek rá?

Ezek olyan dolgok amikre neki kell rájönnie a szülő segítségével, rá kell szoknia. Vagy én látom rosszul?

Nem számít, hogy elektromos fogkefével mostok fogat tök mindegy, csak lássa. Nálam minden vegyszer a földön van, párszor bepróbálkozott a mosógéllel, de erélyesen rászoltam és kész.A domestost meg a hypot a mosógél mögé tettem így nem éri el. Egyedül pedig nem mehet a fürdőbe.

A gyerek nem hülye csak kicsi.

Mi egy nap egyszer mosunk fogat, este a fürdésnél. Előfordul, hogy ő szól a keféért, mert elfelejtem odaadni neki. Nem tartom fontosnak minden kifli, vagy pogácsa után futni a fürdőbe.

Nyugodtan le lehet pontozni, de ez van.

2010. ápr. 14. 21:15
 9/18 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem írónak teljes mértékben.:)

Mintha én írtam volna!

2010. ápr. 15. 08:03
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszönök minden eddigi választ!

Inkább arra törekszem, hogy kedvet kapjon a fogmosásra, ezért nem tenném "erőszakkal", de megértem az ezt írókat is, mert nem egyszerű ám megtalálni az egyensúlyt a határokat felállítás és a kedvcsinálás között! (Határokra is szüksége van, mint tudjuk.)

Az eddigiekből az derült ki, hogy sok függ a gyerek karakterétől is. Vegyszerek a földön, de erélyesen rászolni és kész?? A spájzban nálam is elérhető magasságban van olyasmi, amihez nem nyúlhat, ott rendben, nem sokáig vagyok ott. (És nem vagyok rá büszke, de amióta megszületett, még nem töröltem le a spájzpolcokat, tehát nem sokáig vagyok ott.)

Mi is egyszer mosunk csak fogat, ezt mindenki maga tudja.

Nálunk is becsukható az ajtó mindenhol, logikus, hogy egyedül nem mehet be spájzba, fürdőbe vagy ahol becsukom az ajtót, és gondolom, másnál sem.

Az én gyerekemnél működik, hogyha valamit "ne", akkor leteszi, de láttam olyanokat, akiknél nem, és ezt nemcsak a nevelés, a karakter is befolyásolja! Az enyémnél is újra és újra rá kell szólni, mert újra megpróbálja (aznap és később is), mert nagyon kíváncsi természetű, és az állandó figyelés a szülőket fárasztja le, ezért ha lehet, ennél kényelmesebb megoldást keresek. Hogy lehet úgy fogat mosni vele egy helységben, hogy nem tudod, hogy közben nem lép-e a zuhanyozófülkébe mögötted jobbra, vagy közvetlen mögötted nem nyúl-e a vécébe, vagy balra mögötted a vécékefét nem "kóstolgatja-e", vagy körülötted más irányba a vegyszerekhez, tehát minden pillanatban rajta kell, hogy legyen a szemed? El sem tudom képzelni, hogy közben fogselymezek és a fogaimra is figyelek, amit tisztítok...

Valahol azt olvastam, hogy nem jó kisgyerek előtt elektromos fogkefével fogat mosni, mert az más, ezt ő is látja, ahogy írtad, "nem hülye, csak kicsi", érthetően azt akarja majd, amit a felnőtt. Amilyen kíváncsi, biztos, hogy ez csak felesleges síráshoz vezetne, hogy megfoghassa, és ha nem adom, annál inkább, és érthető hogy ő is csinálni akarja... Van itt esetleg olyan, akik csak elektromossal mosnak fogat a gyerek előtt, és a gyerek így is megtanulta a "kézi" fogkefét használni?

2010. ápr. 15. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!