Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Annyira égő! Mit tudok ellene...

Annyira égő! Mit tudok ellene tenni?

Figyelt kérdés

Kislányom 19 hónapos,és már mindent mond.Sajnos olyant is,amit nem kéne.Múltkor voltunk a boltba,mert ismerős ott dolgozik,akivel imádják egymást,és mindig bemegy hozzá a pult mögé szeretgetni,és véletlen lerúgta a lábával a spéket,és ismerős adja át a pulton,hogy hadd pakoljon össze,és mikor vettem el meg véletlen lerúgta a körömlakkokat is,én meg elszóltam magam,hogy b@sszus.Erre ő ha leesik valami,állandóan elkezd basszusozni.Bementünk barátnőmhöz a szülészetre látogatóba,és pont apával énekelte a boci boci tarkát,jött egy szülésznő,hogy milyen gyönyörű,meg okos kisgyerek,a kislányom meg leejtette a kroasszanját,és elkezdi,b@sszus.A nő meg csak nézett,aztán meg elkezdett nevetni.Hát mi nem találtuk olyan viccesnek.Majdnem elsírtuk magunkat szégyenünkbe.

A másik meg ,hogy múltkor szedem ki a szeméből a csippát,ő meg kérdi,hogy mi az.Mondom neki,hogy csippa,erre ő meg elkezdi,hogy pics@,mert a csipát nem tudja kimondani.Bennt vagyok vele a városban,várom a buszt,egy csaj meg odajött huncutkodni vele,mert nagyon tetszett neki,és elkezdte dörzsölni a csaj a szemét,a kislányom meg elszólja magát,hogy pics@.Mát azt a nézést nem kívánom mégegyszer ahogy az a csaj nézett akkor rám.Pedig a Babám csak csipát akart mondani.De olyan rossz,mert úgy vigyázunk a szánkra előtte,de ezt a kettőt mindig elsüti,csak az abaj,hogy mindig rosszkor,és rossz helyen.A b@sszus meg állandó szóhasználatává vált,pedig csak egyszer mondtam véletlenül,többször nem.Mit tudok ellene tenni.Le akarom róla szoktatni.Tanácsok?

2010. ápr. 14. 06:50
 1/8 anonim ***** válasza:

mivel a felnőttek többsége mosolyog ha egy pici káromkodik elég nehéz őket leszoktatni.

Szerintem ez nem annyira gáz/égő mint ahogy te érzed.

Amikor ezeket a szavakat használja ne cirkuszolj vele,hanem szépen mond meg neki(kérd) hogy ezek nem szép szavak, ezeket ne mondja.

2010. ápr. 14. 06:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi ilyenkor mindig kerestünk egy hasonló hangzású szót:

pl: pics@ba=piros lámpa és azt mondtuk neki: hol látsz piros lámpát? Aha ott van. Tényleg piros. Aztán nemsokára abbahagyta.

2010. ápr. 14. 07:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Másodikkal egyetértek! Mi is így csináltuk!!! Az első nem jött be, mert minél jobban tiltod, annál jobban mondja. Te meg figyelj oda mielőtt beszélsz! :D
2010. ápr. 14. 09:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem tiltást írtam, hanem kérést :)
2010. ápr. 14. 10:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez a két szó szerepelt kisfiam repertoárjában:)

Ne vedd ilyen véresen komolyan! Majd leszokik róla.

Mi egyszerűen nem vettünk róla tudomást, mintha nem is hallanánk. Így már nem jó móka neki, így szépen elfelejtette.

2010. ápr. 14. 12:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

az is be szokott válni, ha kitalálsz helyette valamit, amit ugyanilyen szituációban lehet használni, de kicsit szalonképesebb. Pl. nálunk most ha valami nem sikerül neki, azt mondja: "azt a mindenségit" . Jó a hangzása, így tetszik neki, szívesen megtanulta és használja.

2010. ápr. 14. 13:02
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Hasznosak voltak nagyon.Üdv mindenkinek.
2010. ápr. 14. 13:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk 20 hónapos a kislány és elég ha egy kamaszcsoport mellett elmegyünka parkban, hall valamit amit nem kéne és este már "f@szi bácsiról" mesél az apjának...

Ne aggódj mondanak még különbeket is később!

2010. ápr. 14. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!